Srbija nadigrala Grčku i zakazala duel sa svetskim prvakom

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke sa 12:9, u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom prvenstvu.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Izabranici Dejana Savića uspeli su da zaborave poraz posle peteraca u četvrtfinalu od Španije i tako zakazali duel protiv svetskog šampiona Italije.

"Delfini" su dobro startovali utakmicu u Budimpešti, baš kao i protiv "crvene furije", ali su Grci uspeli da uzvrate i preokrenu stvari u svoju korist.

Neprijatan scenario Srbija je izbegla zahvaljujući brzoj reakciji i golovima Nikole Dedovića, koji nije dopustio protivniku da se rezultatski odvoji.

Dve ekipe su bile u egalu sve do rezultata 5:5, kada je pogodio Stefan Mitrović, pa su naši vaterpolisti na pauzu otišli sa golom prednosti.

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Srbija: Pjetlović G, Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović S 3, Mitrović B.

Grčka: Emanuil, Konstantinos 1, Dimitrios, Kapocis, Funtulis 1, Papanastasiu 1, Dervisis, Argiropulos 1, Murukis, Kolomvos 2, Gunas, Vlahopulos 3, Galanidis.

Drugi period je otvoren igrom "gol za gol", da bi Srbija mini-serijom pogodaka preko Dedovića i Filipovića uspela da stigne do osetnije prednosti, sa kojom se lakše diše.

U poslednjem kvartalu Grci nisu imali snage da priprete olimpijskom šampionu, a golovima nije bilo dugo, praktično do poslednja dva minuta.

Utakmica je ipak završena pogocima. Sa jedne mreže su zatresli Nemanja Vico i Stefan Mitrović, dok su sa druge bili precizni Funtulis i Kolomvos za konačnih 12:9.

Srbija će se sastati sa Italijom u meču za 5. mesto, a duel je na programu u nedelju od 16.00.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.