"Delfini" potopljeni – Hrvatska se revanširala Srbiji za poraz u Nišu

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u poslednjem kolu Evropa kupa sa 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3).

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Sastav Srbije:

Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

"Barakude" su se ovako revanširale "delfinima" za poraz u Nišu, međutim kako su se obe selekcije plasirale na Završni turnir, ovaj meč nije imao takmičarski značaj.

Iako je obezbedila plasman u Budimpeštu, selektor Dejan Savić poveo je jak sastav u Sisak, ali je i pored toga naša selekcija doživela poraz.

Utakmica je otvorena prilično neefikasno, videli smo samo jedan pogodak u prvoj četvrtini i to u mreži Srbije. U nastavku borba se rasplamsala, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 5:4 za domaćina.

Hrvatska je furiozno krenula treću deonicu, Marko Joković je postigao dva gola i prednost "barakuda" bila je +3, 7:4. Do kraja susreta naša selekcija nije uspela da se vrati Hrvati su mirno priveli utakmicu kraju.

Po dva gola za Srbiju postigli su Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Filip Filipović, a jedan Milan Aleksić. Kod domaćina najbolji je bio Maro Joković sa četiri gola.

Završni turnir Evropa kupa biće održan u Zagrebu od 5. do 7. aprila, gde će Srbija biti u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Francuskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.