SL: Podmlađeni 'Delfini' bez problema sa Rumunijom

Reprezentacija Srbije uspešno je otpočela novu sezonu u Svetskoj ligi.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
VSS/Željko Šemić
VSS/Željko Šemić

'Delfini' su na bazenu u Zrenjaninu bili bolji od selekcije Rumunije, u prvom kolu grupe A, ubedljivim rezultatom – 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1).

Iako su nastupili u izmenjenom, značajno podmlađenom sastavu – izabranici Dejana Savića nisu imali ni najmanjih problema da upišu rutinsku pobedu.

Od ranije se znalo da neće igrati povredjeni Stefan Mitrović kojeg je zamenio Strahinja Rašović, oboleli Dušan Mandić čija je zamena Đorde Vučinić, i centar Duško Pijetlović koji je u ponedeljak dobio sina. Umesto njega Savić je pozvao Đorđa Lazića.

Golmana Branislav Mitrović je zamenio Dimitrije Rističević, pošto je prvi golman takođe dobio sina. Pred utakmicu se razboleo i Milan Aleksić i za njega nije bilo vremena da se dovede zamena.

Srbija je od starta utakmice bila bolji rival, nametnula je svoj ritam u bazenu i postepeno počela da uvećava prednost.

Najraspoloženiji je bio Viktor Rašović koji je s dva gola u prvoj četvrtini povukao 'Delfine' ka pobedi, koji su pred punim gledalištem opravdali ulogu favorita.

Najefikasniji bio je Viktor Rašović sa tri gola, dva je dodao Nemanja Ubović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk, Strahinja Rašović i Đorđe Vučinić.

Srbija će naredni meč igrati 12. decembra protiv Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.