Subotić: Ponosan; Drašović: Najlepši način

Srpski vaterpolisti poručili su da su presrećni zbog zlatne medalje na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu i veruju da je pred njima još mnogo uspeha u budućnosti.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Srbija je nastavila kontinutet osvajanja medalja u vaterpolu, pre svih zlatnih, pošto su izabranici Dejana Savića ubedljivo u finalu savladali Rusiju 15:4.

"Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije. Ponosan sam na momke, nadam se da ćemo i u narednom periodu imati priliku da igramo zajedno i osvajamo medalje", rekao je Gavril Subotić, a preneo VŠ.

Najbolji strelac ekipe sa 17 golova Radomir Drašović istakao je da ga raduje ubedljiva partija u finalu.

"Presrecan sam i medaljom i načinom na koji smo došli do nje. Znali smo kako igraju Rusi, odradili smo posao na najlepši način. Ova ekipa je pokazala da ima potencijal", naveo je Drašović.

Centar Nikola Jakšić kaže da srpski vaterpolo ima lepu budućnost.

"Presrećan sam naravno. Odlučio je naš ulazak u utakmicu i već posle prve četvrtine je bilo jasno ko osvaja zlato. Naša najbolja partija ovde. Ova generacija može mnogo i mislim da je ovo samo prvo od mnogih zlatnih medalja koje nas očekuju", poručio je Jakšić.

Njihovi saigrači Dušan Vasić i Lazar Dobožanov složili su se da je ekipi raspla forma tokom turnira, a da je finale najbolja partija.

Pored njih, selektor Dejan Savić držao se svojih principa bez izjava posle finala, čestitavši zlato svojim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.