Prva pobeda Partizana u Ligi šampiona

Vaterpolisti Partizana savladali su ekipu Hanovera na Banjici rezultatom u osmom kolu grupe B Lige šampiona – 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2) .

SMIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Starsport
Starsport

Crno-beli sada imaju po jednu pobedu i remi i šest poraza i peti su na tabeli Grupe B, dok je Hanover zabeležio peti poraz i nalazi se na poslednjem mestu.

Od devet golova u prvom poluvremenu crno-beli su osam postigli iz pozicionih napada, a jedan iz peterca. Prvog igrača više dobili su u poslednjem minutu druge četvrtine, ali nisu uspeli da ga realizuju. Na drugoj strani, u pet situacija u kojima su se branili sa igračem manje samo jednom su poklekli, ali su gosti u trećoj deonici uspeli da se približe na tri gola zaostatka (10:7).

Međutim, golovima Repanovića, a potom i nestvarnim pogotkom Nikole Lukića s pola bazena pitanje pobednika rešeno je u korist domaćinam iako je Hanover dobio poslednju deonicu.

Radomir Drašović je sa četiri gola predvodio Partizan, Tanasković je postigao tri, Repanović dva, a po jednom su se u strelce upisali Lukić, Lazić, Stojanović i Janković.

Kod Nemaca najefikasniji je bio Darko Brguljan sa pet golova.

Partizan u narednom kolu, 5. aprila, gostuje Egeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.