Filipović: Igram za Srbiju, zato sam najbolji

Filip Filipović, kapiten vaterpolo tima Srbije, zvanično najbolji igrač Evrope, istakao je da je nagrada LEN-a potvrda odličnih rezultata "delfina".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Filip Filipović (Foto: Starsport)
Filip Filipović (Foto: Starsport)

Filipović je, posle 2009. i 2014, treći put u karijeri izabran za najboljeg vaterpolistu na Starom kontinentu u godini u kojoj je dao veliki doprinos u osvajanju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, Evropskom prvensvu i Svetskoj ligi.

"Ovo priznanje je još jedna potvrda kvaliteta cele ove generacije. Presrećan sam što sam deo nje", rekao je Filipović.

Levoruki šuter italijanskog Pro Reka istakao je da se do nagrade za najboljeg vaterpolistu stiže napornim radom, ali i jakim mentalnim sklopom.

"Do takvog uspeha stiže se velikim radom, trudom, zalaganjem i čeličnim živcima, jer nekad nije dovoljno biti samo najkvalitetniji. Treba imati strpljenja, sačekati pravi trenutak i biti u vrhu kada je to najpotrebnije. Put je dugačak i veoma težak".

Srbija na postolju u Riju (Foto: Getty Images)
Srbija na postolju u Riju (Foto: Getty Images)

Kako je naglasio, uprkos tome što je osvojio sve što se može i čak 28 medalja od čega 21 zlatnu, ima veliki motiv da nastavi da igra za reprezentaciju.

"Kod mene zaista postoji ogromna želja da i dalje igram za svoju naciju i da branim boje svoje zemlje. Gde ćete pronaći veći motiv od toga? Mislim da u tome ima beskrajno mnogo motiva za svakog sportistu, a uz sve to želim i da uživam u vaterpolu i da ponovljam uspehe dokle god to bude bilo moguće", zaključio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.