Svečani oproštaj Gocića i Nikića 23. decembra

Proslavljeni vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić svečano će se oprostiti od reprezentacije u revijalnom meču protiv tima sveta na Tašmajdanu 23. decembra.

SMIzvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

Manifestacija pod nazivom "Dani vaterpolo šampiona" sublimiraće sve ovogodišnje uspehe najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji, podsetiti na pojedine jubileje i prirediti ispraćaj u reprezentativnu "penziju" Gociću i Nikiću.

"Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za državni tim. Njihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun", rekao je Krivokapić za sajt VŠ.

Prvi čovek Saveza poručio je da je impozantan podatak da su Gocić i Nikić zajedno osvojili 55 medalja sa nacionalnim timom, poslednju zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju.

"Zaslužuju veliko poštovanje i veličanstven oproštaj, to je najmanje što mi kao vaterpolo organizacija možemo da učinimo. Sa naše strane uradićemo sve i da animiramo publiku kako bismo uz pune tribine upotpunili ceo spektakl. Ne sumnjam da će ljubitelji vaterpola ispuniti plivalište na Tašu i tako izraziti svoju zahvalnost za svu radost koju su ova dva momka godinama unazad donosila naciji".

Ceo događaj uveličaće i mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života, Gocićevi i Nikićevi prijatelji, a uskoro će biti poznat i sastav "tima sveta".

"Dan ranije biće upriličen koktel sa ljudima koji su pomogli da vaterpolo reprezentacija Srbije osvoji sve što se moglo osvojiti u ovom trenutku. Zvanično smo proglašeni za najbolji brend Srbije u svetu, imamo najboljeg trenera, ekipu na svetu, kao i juniore u Evropi. Želimo da negujemo sve vrednosti ovog sjajnog sporta i da stalno podsećamo na fantastične rezultate koje ćemo se truditi da ostvarujemo i u budućosti", zaključio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.