Rističević: Izvinite, nismo videli šta piše

Golman vaterpolista Partizana Dimitrije Rističević izvinio se igračima i pristalicama Crvene zvezde zbog uvredljivog transparenta.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Brzo posle druge utakmice finala plej-of društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj Rističević i Nemanja Vico, posle meča nose transparent sa uvredljivom porukom na račun Crvene zvezde.

Na transparentu je pisalo "Cigani smrde – puni kučku".

Vaterpolo klub Partizan žali zbog greške svojih igrača i izvinjava se u njihovo ime svima koji su se osetili povređeni ovim postupkom . Iz kluba ističu da nesportski gest nije planiran, već da je nesmotrena slučajnost i da njihova greška bila nenamerna.

“Izvinjavamo se svim sportistima i navijačima SD Crvena zvezda, nismo imali nameru nikoga da uvredimo. Nismo ni znali šta piše na transparentu. Tokom proslave titule bili smo u velikoj euforiji. U velikoj gužvi koja je nastala pored bazena, kada su nam mnogi navijači prilazili sa željom da se slikaju sa nama trudili smo se da svima izađemo u susret i sa svima smo se fotografisali. Posle naporne i stresne utakmice pala nam je koncentracije, pa kad nam je neko od navijača dao spomenuti transparent, nismo ga ni pogledali. Nije nam ni na pamet palo da je ispisana uvredljiva poruka. Mislili smo da piše nešto vezano za Partizan. Tek uveče, kad je se fotografija proširila društvenim mrežama videli smo kakvu grešku smo napravili. Slavimo titulu, ali ne želimo nikoga da vređamo. U bazenu smo pobedili ekipu u kojoj igraju mnogi naši drugovi, momci s kojima smo zajedno igrali i trenirali što u klubovima, što u reprezentacijama. Jedino što možemo je da im čestitamo na jakom otporu, a ne želimo da vređamo ni njih niti bilo koje druge sportiste. U skladu sa tradicijom kluba i vaspitanjem svih igrača i trenera Partizana od mlađih kategorija do prvog tima nama je fer plej uvek na prvom mestu, bez obzira s kim igramo i bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo”, ističe Rističević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.