Kecmanović u finalu US Opena!

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale US Opena u konkurenciji juniora.

MN |
Komentari 63
Foto: Nikola Olić
Foto: Nikola Olić

On je u polufnalu bio bolji od joskukea Vatanukija iz Japana sa 6:1, 6:4 i tako ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri na gren slemovima.

Srbija će tako imati dvojicu predstavnika u finalu poslednjeg Gren slema u sezoni, jer Novak Đoković igra u finalu as Stanom vavrinkm

Srbin je do pobede došao za manje od sat vremena, tačnije za 53 minuta. Ekspresno je dobio prvi set, za samo 11 minuta, u drugom je bila nešto neizvesnija situacija, uz razmenu brejkova i mnogo brejk prilika na obe strane, ipak jednu više imao je Kecmanović koji stiže do trijumfa.

“Bio sam iznenađen kako je igrao – skroz je promenio stil u odnosu na Australiju (tada je Japanac pobedio sa 8:6 u trećem setu), tada se izvlačio na forhend i napadao, a sada je samo prebacivao, a meni je to više odgovaralo“, rekao je Kecmanović i dodao:

“Davao mi je kraće lopte ceo meč, počeo sam ja više da raspoređujem i da napadam“.

U poslednjem gemu Kecmanović je gubio sa 15:40, ali je uspeo da preokrene.

“Čekao sam da on pogreši, to sam uradio i u četvrtfinalu, trudiću se da to ne radim više jer na 15:40 svaka greška može da me košta meča“.

Za trofej će se boriti sa Feliksom Augerom-Aliasimeom iz Kanade, koji je sa 6:4, 7:5 savladao Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu