Lajović preokrenuo, pa ispao

Dušan Lajović završio je nastup na US Openu već u prvom kolu.

NĐ |
Komentari 10
Getty Images
Getty Images

Treći reket Srbije poražen je od Benoe Pera iz Francuske posle borbe u pet setova i 161 minuta igre – 6:2, 2:6, 3:6, 7:5, 6:1.

Duci je dobro otvorio meč, iskoristivši već prvu priliku za brejk, ali je već u narednom dozvolio rivalu da mu uzvrati istom merom. Do kraja prvog seta još dva puta je gubio svoj servis i brzo se našao u zaostatku.

Isti scenario viđen je i na startu drugog dela igre, Dušan je stigao do 2:0, ali ovoga puta nije ispuštao prednost, štaviše – novim oduzetim servisom potvrdio je izjednačenje.

Potpuno je ušao u ritam, nastavio je da kontroliše situaciju za terenu, a za potpuni preokret bio mu je dovoljan samo jedan brejk, pre nego što je drugu set loptu pretvorio u preokret.

Usledio je nešto agresivniji pristup Francuza, pa smo u četvrtom setu gledali veliku borbu. Per je prvi stigao do prednosti, Lajović je uspeo da se vrati, ali je onda u odlučujućim trenucima napravio novu seriju grešaka, praćenu grčevima, što je Per iskoristio i uveo susret u peti odlučujući set.

Pokušao je Lajović da odigra na sve ili ništa, ali gotovo da nije mogao da se kreće, pa je Benoa bez većih problema ipak stigao do trijumfa. U laganom ritmu došao je do velikih 3:0 i na kraju sa ubedljivih 6:1 prošao u naredno kolo.

Njegov rival u narednom kolu biće iskusni Kipranin Markos Bagdatis.

prethodna strana 1 / 6 sledeca idi na stranu