- Vesti -

Novak: Svestan sam da sam previše gubio

Novak Đoković kaže da je svestan činjenice da je 'previše' puta gubio u finalima US Opena, ali da mu je cilj i dalje jedinstven – titula.

Podeli

"Zbog ovog ili onog razloga, nisam uspeo toliki broj puta da učinim taj završni korak. Previše puta. Jednom sam slavio, a mislim da sam igrao još tri finala", rekao je Novak.

Đoković je četiri puta do sada na terenima Flešing Medouza gubio u finalima – 2007, 2010, 2012, 2013, a trofej je podigao 2011. godine.

"Ali, ako pogledate rezultate u poslednjih nekoliko godina, ovo mi je jedan od turnira na kojem sam najkonzistentniji. Od prvog finala 2007, svake naredne sezone sam došao barem do polufinala. To je nešto što mi je svakako u malom mozgu. Svaki put kada dođe ovde, znam da mi uslovi odgovaraju, znam da se osećam dobro na terenu i da igram veoma dobar tenis. Dajem sve od sebe da se svaki put nađem u prilici da se borim za trofej", ističe Đoković.

Novak je nedavno dao intervju za 'USA Today' u kom je, između ostalog, rekao da mu se dosta toga u životu promenilo u prethodnih pet-šest godina, a 'sedmu silu' je zanimalo na šta je tačno mislio.

"Mislio sam na sve kada sam to rekao. Takođe, smatram da ako nije tako, onda je čudno, s obzirom kroz šta sam sve prošao. Mislim i da je taj proces očigledan. Vremenom dolazi do evolucije – ili napreduješ ili nazaduješ. Trudim se, kao i svi uostalom, da se poboljšam. Da postanem bolji igrač, bolja osoba... Svaka nova godina predstavlja novi set izazova i prepreka, a na vama je da se prilagodite različitim okolnostima", kazao je Novak, "Najveća probema u mom životu je, ona najlepša, pozitivna – koju sam osetio kada sam postao otac, i prethodno kada sam se oženio. Kada govorimo isključivo o porodici, dakako je drugačije. Ali, isto tako, osećam da se svake godine određene stvari u mom životu menjaju. Naravno, trudim se da budem što bliži ljudima koji su mi važni i bliski srcu, koji su me podržavali ceo moj život. Ali, brzo primetite da evolvirate. Sve oko vas se 'pomera', a vi se samo trudite da radite isto".

Posle nove lagane pobede u drugom kolu, najboljeg sportistu sveta očekuje duel sa Anreasom Sepijem u pohodu na jubilarnu 10. Gren Slem titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu