- Vesti -

Izbacila je, a može da joj bude ćerka

Tenis često može da nam donese neverovatne stvari – bile to pobede, porazi, zanimljive priče iz života samih igrača ili fascinantni podaci.

Podeli

Jedna takva priča stiže nam iz prvog kola kvalifikacija za treći Gren slem sezone US Open, sa duela između mlađane Ketrin Bejlis i veteranke Kimiko Date-Krum.

Mlada Amerikanka ima samo 16 godina, ali je to nije sprečilo da napravi preokret u trećem setu protiv 28 godina starije Japanke i dođe korak bliže do glavnog žreba.

Popularne 'Sisi' se najverovatnije sećate sa prošlogodišnjeg izdanja turnira na Flešing Medouzu – kada je nošena 'histeričnom' podrškom sa tribina stigla do drugog kola – izbacivši Slovakinju Dominiku Cibulkovu, da bi je kasnije izbacila Zarja Dijas iz Kazahstana.

Godinu dana kasnije, Date-Krum imala je prednost od 3:1 u trećem setu i servis, ali se Bejlis nije predala. Zaigrala je agresivnije, počela je da pogađa linije, da bi posle lošeg bekenda Japanke, koji je završio u autu, kompletirala preokret.

"Mama i ja smo pričali o tome kako je neverovatno da je Kimiko i dalje igra tenis, a skoro je tri puta starija od mene. Neverovatno je brza za svoje godine. Takođe, udara lopticu veoma nisko, pa gotovo da morate da budete na zemlji kako biste uspeli da je vratite. Ona veoma inspiriše svojom pojavom. ali ste to mogli da kažete i pre deset godina – kada je imala 35. Ne mogu ni da zamislim da igram sa 40 godina", kaže Sisi.

Devojka koja je trenutno 161. igračica sveta je u narednom kolu porazila Švajcarkinju Rominu Oparandi (7:5, 7:5), ali, nažalost svih domaćih navijača, na poslednjem stepeniku zaustavila je Jelena Ostapenko iz Letonije.

S druge strane, Date-Krum će 28. septembra proslaviti 45. rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu