"Viđeni Srbi se izvinjavaju samo u Hagu" – Švajcarac napao Novaka, pa se "vadio"

Švajcarski komičar Štefan Buser podigao je veliku prašinu u evropskim medijima zbog nepromišljenih reči u svom podkastu.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

U razgovoru sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom tema emisije bio je "Adrija tur" i nekoliko tenisera zaraženih koronavirusom.

On je, naime, okrivio njih za širenje pandemije u mnogim zemljama i u jednom momentu istakao da se niko nije izvinio zbog toga.

"Poznato je da se viđeniji Srbi obično izvinjavaju samo u Hagu", rekao je u jednom momentu, što je odmah naišlo na osudu.

Najpre jer je u pitanju izjava koja nije nimalo politički korektna, a potom i zbog činjenice da su se svi akteri turnira odmah izvinili zbog svojih gestova koji su doveli do zaraze, uključujući i Đokovića.

Sajt "sportskeeda.com" osudio je tu "šalu" švajcarskog komičara.

"Imajući u vidu da je napao čitav narod, kome pripada i svetski broj jedan, on je izazvao gnev mnogih Srba koji su pokrenuli internet peticiju da se pokrene postupak protiv ovog komičara i njegove ekipe", navodi pomenuti sajt.

"Buser, shvatajući svoju grešku, brzo je objavio izvinjenje. Objasnio je da su njegove kritike bile na račun Novaka Đokovića i drugih učesnika turnira, a ne na račun svih Srba", zaključuje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.