Čilić preokretom protiv Iznera sačuvao šansu za polufinale

Hrvatski teniser Marin Čilić savladao je posle preokreta Džona Iznera u drugom kolu grupe "Gustavo Kuerten" Završnog turnira u Londonu – 6:7 (2-7), 6:4.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Čilić je izgubio prvi set u "O2 areni", ali je uspeo da se vrati i zadrži šanse za polufinale turnira najbolje osmorice.

Izner je bio mnogo sigurniji od trenutka kada je spasao brejk loptu u prvom gemu, pa je bilo jasno da ima prednost u taj brejku.

Dobio ga je veoma lako, ali je u nastavku Marin uspeo da uhvati kakav-takav ritam i dođe do brejka. Jedan mu je bio dovoljan da izjednači u setovima, a onda se ključni deo meča dogodio početkom trećeg.

Momak iz Međugorja nije paničio kada je ispustio prednost, pa je već u sledećem gemu napravio drugi brejk i potom sačuvao vođstvo do kraja.

On se sada nalazi na trećem mestu grupe sa po jednom pobedom i porazom, dok je Amerikanac ostao bez mogućnosti za polufinale nakon dva neuspeha.

Ispred Čilića je Aleksander Zverev koji ima bolji set količnik, a na prvom mestu je Novak Đoković koji je i matematički u među četvoricom najboljih.

U sledećem kolu Čilić ide na Đokovića, a Izner a Zvereva.

U grupi "Lejton Hjuit" vodi se velika borba, pošto je Kevin Anderson prvi sa dve pobede, Rodžer Federer i Kei Nišikori imaju skor 1-1, dok je Dominik Tim upisao dva ubedljiva poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.