Novak: Da li se Rodžer pentrao po planini?

Novak Đoković u prva dva meča u Londonu nije izgubio ni set. Deluje sveže, a posle pobede nad Aleksanderom Zverevom pričao je i o Rodžeru Federeru.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Švajcarac je posle poraza u prvom kolu, promenio praksu, preskače treninge između mečeva i čini se da mu to donosi rezultat, jer je uspeo da pobedi Dominika Tima.

Novaka su pitali da li je i on spreman da uradi nešto u tom stilu, naročito jer je on tokom sezone koristio slobodno vreme da se penje po planini Sen Viktoar u Francuskoj.

"Je li se to Rodžer juče pentrao po planini?, upitao je šaljivo srpski teniser aludirajući na odlično izdanje švajcarskog tenisera u meču sa Timom.

On kaže da je i on kao Federer umeo da primenu takvu taktiku, preskakanja treninga.

"Naravno da Rodžer najbolje poznaje svoje telo. Ima toliko sezona iza sebe, tačno zna šta je potrebno raditi u određenim trenucima. Nekad je manje bolje. I sa tim sam potpuno saglasan. Tokom svoje karijere i ja sam pravio slične poteze usred turnira i to je funkcionisalo. Ponekad vam je potrebno da se sklonite od svega, isključite. To je ta vrsta filozofije", poručio je Novak.

Federer planira da ne trenira i pred meč sa Kevinom Andersonom.

"Uradiću to ponovo. Nije stvar u prvom meču bila ni u mom forhendu, ni bekhendu ni servisu, već u mojoj glavi. Ponekad vam je potreban odmor. Igrao sam mnogo tenisa u poslednja dva meseca.Otuda sam Nišikorijev meč gledao na putu ka hotelu. Tpo je bilo pozitivno. Imao sam vremena za priču. Svi u timu smo došli do zaključka da treba spustiti loptu. Uživati sa porodicom, doći srećan i nasmejan nazad ne znajući ni koji je dan", rekao je Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.