"Novak može da osvoji sva četiri Grend slema sledeće godine"

Britanski teniski analitičar Greg Rusedski smatra da Novak Đoković naredne sezone ima velike izglede da postigne veliki uspeh i osvoji sva četiri Grend slema.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Dan Istitene/Getty Images
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Rusedski, koji je nekada bio četvrti teniser sveta, smatra da je Novak ponovo blizu one forme iz 2011. i 2015. kada je dominirao svetom tenisa.

Posle osvajanja Vimbldona, potom mastersa u Sinsinatiju, US opena i konačno mastersa u Šangaju, svi su uvereni da Đoković gotovo da nema pravu prepreku imajući u vidu da Nadal kuburi sa povredama, a da Federera polako stižu godine.

Novak je već imao prilike da bude vlasnik sva četiri Grend slem pehara u nizu, doduše ne u jednoj kalendarskoj godini, ali Rusedski smatra da u 2019. srpski teniser ima sve preduslove da ponovi uspeh.

"On je ozbiljan kandidat da osvoji nove Grend slem titule. Ne bi me iznenadilo da osvoji sva četiri pehara, jer iz meča u meč igra sve bolje i bolje. Kao da mu se ponovo vratila ona smirenost i šampionska aura koju je imao u to vreme kada je bio vlasnik četiri najveća trofeja. Što ste sigurniji u sebe, to vam je lakše da igrate", kaže Rusedski.

Novak je sezonu počeo kao 12. teniser planete, da bi krajem maja dospeo na 22. mesto. Posle sloma u četvrtfinalu Rolan Garosa, usledio je sjajan period turnira na travi i betonu i Novak sada ima veliku priliku da sa druge stigne i na čelnu poziciju na ATP listi.

Đokoviću će u narednoj godini svakako biti cilj da osvoji još grend slem titula i time se na večnoj listi osvajača približi najvećim rivalima, Rodžeru Federeru koji ima 20 i Rafaelu Nadalu koji je osvojio 14 Grend slem pehara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.