Novak Đoković

I Novak je svestan – njegovo najjače oružje je glava

Novak Đoković opisao je kako su iz njegovog ugla izgledala prethodna 24 časa tokom kojih je zabeležio dve pobede na Mastersu u Sinsinatiju.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Dva od dva – Novak posle velike borbe bolji od "bombardera" Raonića!

* Vavrinka namučio Federera – Rodžer preokretom do polufinala

Đoković je u četvrtak početo meč sa Grigorom Dimitrovom, koji je prekinut zbog kišem pa je nastavljen u petak.

Novak je savladao Bugarina posle preokreta 2-1, a potom je igrao tri seta i sa Milošem Raonićem, koga je nadigrao deveti put u isto toliko susreta.

"Vrlo sam zadovoljan svojim borbenim duhom i mentalnom snagom kojom sam prebrodio poteškoće u oba meča. Duel sa Dimitrovom juče nije dobro počeo, on je krenuo izuzetno dobro. Nismo jedini imali problema s kišom, ali to je samo otežalo situaciju, jer se zagrevaš, pa hladiš. Otišli smo kući oko 22.30, vratili se opet ujutru da igramo, a onda sam imao samo nekoliko sati odmora. Onda se vratiš na teren protiv Raonića koji servira više od 200 km/h od prvog gema, to me sigurno pokrenulo od početka", rekao je Đoković.

Najboljeg srpskog tenisera u polufinalu Sinsinatija očekuje okršaj sa Hrvatom Marinom Čilićem. Đoković vodi 14-2 u međusobnom duelima, ali je Čilić slavio upravo u poslednja dva, jednom i ove godine u Londonu (5:7, 7:6, 6:3).

Njihov novi sudar na programu je u subotu uveče od 20 časova. U drugom polufinalu Sinsija igraće Rodžer Federer i David Gofan (nedelja, 1h).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.