Dva od dva – Novak posle velike borbe bolji od "bombardera" Raonića!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle tri seta i velike borbe pobedio Miloša Raonića.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Miloš Raonić odservirao je čak 21 as, dok je Novak Đoković zabeležio pet.

Teniser iz Kanada igrao je fenomenalan tenis, servirao je još bolje, međutim i Novak je prikazao atomski tenis na Centralnom terenu.

Posle više od dva i po sata igre srpski teniser slavio je po setovima – 7:5, 4:6, 6:3. Đoković će u polufinalu igrati protiv Marina Čilića, koji je pobedio Pabla Karenja-Bustu.

Novak je pobedom nad Raonićem došao na "dva od dva" ovog dana u Sinsinatiju, pošto je prethodno igrao meč četvrtfinala sa Dimitrovim. Njihov meč prekinut je zbog kiše u četvrtak, pa su ga nastavili dan kasnije.

Srpski teniser otvorio je dobro meč, u prvom servis gemu Raonića imao je čak pet brejki loptu, ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Kanadski teniser držao je visok procenat prvog servisa i onda je u sedmom gemu iskoristio mali pad u koncentaciji našeg igrača.

Raonić prvi dolazi do brejka i kod rezultata 5:4 servirao je za prvi set. Međutim uvukla se nervoza u Kanađanina, koji je dosta grešio i Novak je uspeo da vrati brejk u poslednjem trenutku.

* Nije mu smetala pauza – Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala!

Deseti teniser sveta još jednom je oduzeo servis Raoniću, a prvi set završio se duplom greškom Novakovog protivnika.

U drugom setu Novak je igrao dobro, ali je igrač poreklom iz Crne Gore nestvarno servirao. Pritom je igrao dobro i u polju, dok je Novaka mučio prvi servis, koji mu uopšte nije funkcionisao tokom celog meča.

Đoković nije imao rešenje u drugom periodu igre za Raonića i Kanađanin je zasluženo izjednačio na 1-1 u setovima (6:4). Manja kriza uhvatila je našeg igrača početkom trećeg seta.

Raonić je prvi napravio brejk i činilo se da je mnogo bliži pobedi. Ipak, čim je oduzeo servis Đokoviću, usledio je odgovor desetog igrača na svetu. Novak ekspresno pravi riberejk i preuzima kontrolu nad mečom.

Potom u osmom gemu pravi odlučujući brejk i onda u devetom overava pobedu. Đoković će se u polufinalu Sinsinatija sastati sa hrvatskim igračem Marinom Čilićem.

III set:

Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo
Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo

KRAJ!! Pobeda Novaka Đokovića! Maestralan tenis srpskog tenisera. U polufinalu igraće protiv Marina Čilića.

5:3 BRAVO! Brejk Đokovića u trećem setu i sada servira za pobedu. Odlično čita igru Raonića i zasluženo dolazi do prednosti od dva gema.

4:3 Nalazio se Novak u krizi, ali se čini da ju je prebrodio. Sada igra odlično u polju i u sedmom gemu gubi samo jedan poen.

3:3 Dobar gem za Raonića, uspeo je da se konsoliduje i izjednači. Kanadski teniser nije dao mnogo šansi Đokoviću u ovom gemu.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

3:2 Bez izgubljenog poena Novak potvrđuje brejk. Najvažnije je da se nekadašnji prvi teniser sveta potpuno vratio u igru!

2:2 Ribrejk Đokovića! Atomski tenis igra se u Sinsinatiju. Raonić nestvarno servira, međutim srpski teniser uspeo je da neutrališe njegove "bombe" i dođe do brejka. Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu za 2:2.

1:2 Očigledno je da se Novak nalazi u krizi. Srpski teniser spasao je jednu brejk loptu, ali nije mogao i drugu. Raonić odličnim pasin-šotom prolazi Đokovića na mreži i time pravi brejk. Biće veoma teško za našeg igrača da se vrati, ali nadamo se da će imati priliku za ribrejk.

1:1 Kanađanin bez izgubljenog poena dobija svoj uvodni gem u trećem setu.

1:0 Bio je u problemu Novak, ali se fantastičnom igrom u polju izvukao. Raonić imao je 0:30, ali je onda srpski teniser zaigra odlično i poveo minimalnim rezultatom.

II set:

Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo
Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo

4:6 Očekivao se pritisak i to smo i dobili. Raonić imao je dve set lopte (40:15), ali je Novak uspeo obe da spasi. Nažalost, srpski teniser nije priliku za brejk i Raonić pre svega zbog sjajnog servisa dolazi do izjednačenja. Igra Miloš na visokom nivou u četvrtfinalu Sinsinatija.

4:5 Obojica tenisera čuvaju svoje servis gemove. Raonić sada servira za osvajanje drugog seta.

3:4 Raonić lako je dobio svoj servis gem, a istom merom uzvratio je i Novak, koji bi trebalo u narednom gemu da napravi pritisak na servis Kanađanina.

2:3 Novak izgubio je samo jedan poen na servis, pa je sada na semaforu 3:2. Srpski teniser bi trebao da ima šansu da vrati brejk u narednim gemovima.

Foto: AP Photo/John Minchillo
Foto: AP Photo/John Minchillo

1:3 Ubedljivom igrom Miloš Raonić lako dolazi do 3:1, što znači da je potvrdio brejk koji je malopre napravio. Kanađanin ima ponovo prednost od dva gema, baš kao i u prvom setu.

1:2 Nema šta, odličan gem odigrao je Raonić i zasluženo dolazi do brejka. Novak je bio suviše pasivan i dopustio je Milošu da preuzme inicijativu.

1:1 Raonić je lako došao do 30:0, a onda je usledila Novakova majstorija za 30:15. Sjajan pasing-šot, Raonić nije imao nikakve šanse. Đoković dobija i sledeći poen za 30:30. Potom je Kanađanin imao dosta sreće i time izjednačio.

1:0 Dobar gem za Novaka. Srpski teniser izgubio je samo jedan poen na svoj servis.

I set:

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

7:5 Raonić duplom završava ovaj set. Novak je uspeo da podigne nivo igre, mnogo je bolje vraćao lopticu na servis kanadskog tenisera i zasluženo dolazi do vođstva od 1-0 u setovima.

6:5 Sjajno se izvukao Novak u ovom gemu. Imao je Miloš 0:30, ali je onda Đoković podigao nivo igre i dobio tri poena zaredom, 40:30. Sjajnih bekhend slajsom Raonić dolazi do izjednačenja. Srpski teniser dobija naredna dva poena i sada Kanađanin servira za ostanak.

5:5 Odigrao je sjajan gem Đoković, ali i Raonić je očajnim greškama poklonio nekoliko poena našem teniseru. Novak zasluženo dolazi do brejka, nije mogao u boljem trenutku da dođe.

4:5 Novak ostaje u setu. Srpski teniser lako je dobio svoj servis gem, međutim sada Kanađanin servira za osvajanje prvog seta.

3:5 Raonić bez izgubljenog poena dolazi do potvrde brejka i nalazi se na gem od prvog seta.

3:4 Nakon što je kanadski teniser lako osvojio svoj gem, usledio je pritisak na Novakov. Raonić imao je dve brejk šanse, međutim Novak je u oba poena dobro reagovao i spasao obe. Ipak, Đoković greši iz slajsa za novu brejk loptu. Sjajnom igrom u polju i potom forhend vinerom deseti igrač sveta spasao je i treću brejk loptu. Novak potom popušta i Raonić pravi brejk.

Getty Images
Getty Images

3:2 Zapretio je Raonić u ovom gemu, pošto je došao do 30:30. Međutim, Novak je ostao miran i sprečio potencijalnu brejk šansu za Kanađanina.

2:2 Miloš je pronašao odličan ritam u ovom gemu i baš kao njegov protivnik bez izgubljenog poena izjednačava.

2:1 Novak rutinski rešava svoj servis gem. Srpski igrač bez izgubljenog poena dolazi do minimalnog vođstva.

1:1 Maratonski gem na prvi servis Miloša Raonića. Trajao je 15 minuta, Novak je imao četiri brejk prilike, ali je Raonić gotovo uvek pronalazio fantastičan servis. Međutim, duplim greškama kanadski teniser poklanja srpskom igraču petu brejk loptu. "Bombom" iz servisa Raonić je spasao i petu. Na kraju, posle velike borbe Raonić osvaja svoj prvi gem.

1:0 Dosta duva vetar u Sinsinatiju, ali važno je da ne pada kiša. Đoković bez većih problema dobija uvodni gem. Raonić je osvojio jedan poen na servis našeg igrača.

22.33 Teniseri su izašli na teren i uskoro kreće meč četvrtfinala Mastersa u Sinsinatiju.

– Meč između Novaka Đokovića i Miloša Raonića trebao bi da krene za nekih 10-15 minuta.

– Kao i svaki put posle pobede, Đoković je delio autograme navijačima.

– Iako nikada nije osvajao Sinsinati Đoković se nalazi na šestom mestu po broju pobeda na ovom turniru. Najviše naravno ima sedmostruki šampion Rodžer Federer.

– Organizatori turnira odlučili su da meč Novaka Đokovića i Miloša Raonića pomere za 22.30. Razlog je očigledan, pošto je srpski teniser meč završio u 20 časova po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.