Nije mu smetala pauza – Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u tri seta pobedio Grigora Dimitrova.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

* Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen

Meč je bio prekinut, u toku noći između četvrtka i petka, u trećem setu, a nalet Đokovića posle preokreta na 2:6, 6:3, 2:1 zaustavila je kiša.

Na sreću takmičara kiša ne pada ovog popodneva u Sinsinatiju i Đoković je uspeo da završi duel ubrzo pošto je izašao na teren.

Novak je na kraju po setovima slavio sa 2:6, 6:3, 6:4 i protivnik u narednom kolu biće mu Miloš Raonić i to već za dva sata, odnosno kada meč završe Rodžer Federer i Leonardo Majer.

Srpski teniser nije mogao da pronađe pravi ritam u prvom setu u kojem je igrač iz Bugarske pucao od samopouzdanja.

Foto: Tanjug/ (AP Photo/John Minchillo)
Foto: Tanjug/ (AP Photo/John Minchillo)

Sinsinati će ove godine dobiti novog šampiona, pošto je Dimitrov branio titulu.

Veoma lako i brzo Đoković izgubio je prvi set, a njegova igra nije izgledala mnogo bolje ni u drugom periodu igre. Ipak, Novak je uspeo da sredinom seta stabilizuje igru, vrati brejk zaostatka i potom oduzme servis Dimitrovu.

Kiša je posle završenog drugog seta dva puta remetila tenisere, pa je meč zvanično prebačen za petak.

Kada je reč o današnjem duelu, Novak je bio raspoložen, održao je prednost brejka i zasluženo na kraju slavio.

Đoković su funkcionisali svi udarci u nastavku duela i to može samo da ga raduje, ali i njegove navijače pred duel sa Milošem Raonićem, koji je u četvrtak eliminisao Denisa Šapovalova.

III set

Foto: Tanjug/ (AP Photo/John Minchillo)
Foto: Tanjug/ (AP Photo/John Minchillo)

KRAJ Đoković dobija treći set sa 6:4 i time dolazi do plasmana u četvrtfinale. Novak je bio jači od kiše i pauze i zasluženo prolazi među osam najboljih. U poslednjem gemu srpski teniser izgubio je samo jedan poen.

5:4 Smanjuje rezultat Bugarin. Novak je osvojio dva poena na servis Dimitrova, ali je Grigor uspeo da smanji i Novak sada servira za plasman u četvrtfinale.

5:3 Imao je problema Đoković u ovom gemu, suočavao se sa brejk loptom, ali je dobrim servisima uspeo da dođe do gema. Novak je dobio i opomenu od sudije zato što je prekoračio limit od 25 sekundi između poena. Najvažnije da je Novak došao do gema.

4:3 Nastavlja se trend sigurnih servis gemova. Bugarski teniser nije dao mnogo šansi u ovom gemu našem igraču i smanjuje rezultat. Novak i dalje ima prednost brejka.

4:2 Dimtrov oduzeo je servis našem igraču samo jedanput u ovom gemu. Đoković igra dobro posle pauze i uskoro bi mogao da završi meč.

3:2 Bez većih problema i teniser iz Bugarske dobije prvi gem u današnjem programu. Uzeo je Novak dva poena u ovom gemu, ali je Dimitrov dobrim servisima zasluženo smanjio.

3:1 Srpski teniser odlično kreće treći set. Pošto je imao brejk prednosti, sada je samo trebalo da ga potvrdi. Novak je to uradio bez izgubljenog poena.

* Meč bi trebalo uskoro da krene, pošto su prvi duel na Centralnom terenu završile Simona Halep i Ešli Barti. Prva teniserka sveta slavila je u dva seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.