Novak Đoković

Iscrpljeni Đoković doživeo novi poraz!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je već u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je imao energije samo za prvih 20 minuta, iako je pauzirao skoro tri meseca posle Australijan opena, pa je izgubio rezultatom 6:3, 6:4.

Novak je dobro počeo duel na Floridi, činilo se da ima kontrolu u nekoliko uvodnih gemova, ali je Francuz odlično parirao.

Međutim, jedan gem je bio prekretnica – kod rezultata 3:3 u prvom setu odigrao je katastrofalno i potpuno izgubio energiju. Per je bio u naletu, napravio je seriju gemova kojom je došao do vođstva u setovima, da bi ozbiljno pripretio početkom drugog.

Taj talas je Đoković preživeo, a i kada je pretrpeo novi brejk za 4:2, uspeo je da se ekspresno vrati. Ipak, taj period dobre igre je bio kratkotrajan, opet je posustao u finišu i doživeo novi poraz.

Francuz je na ovaj način sprečio srpski derbi jer će u sledećoj rundi igrati protiv Filipa Krajinovića koji je lako izašao na kraj sa Lijamom Brodijem – 6:3, 6:2.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a titulu brani prvi igrač na ATP listi Rodžer Federer.

Tok meča:

4:6 – BREJK PERA – NOVI PORAZ ĐOKOVIĆA! Veoma loš kraj meča za višestrukog šampiona Mastersa u Majamiju. Počeo je opet dvostrukom servis greškom, da bi onda Benoa opalio viner bekhendom po paraleli. Usledila su još dva dobra riterna i kraj meča za manje od 70 minuta.

4:5 – Opet dobri servisi Francuza i sada on lako prevazilazi malu krizu.

4:4 – Konačno lagan gem – ‘momentum’ je sada na strani našeg tenisera koji igra mnogo ofanzivnije i dolazi do izjednačenja.

3:4 – RIBREJK ĐOKOVIĆA! Vratio se srpski teniser već u sledećem gemu. Peru se malo stegla ruka, ali je i Novak zakoračio u teren i zaigrao ofanzivnije. Došao je do brejk šanse i sjajno je realizovao insajd-in forhendom.

2:4 – PER PRAVI BREJK I U DRUGOM SETU! Ono što je moglo da se pretpostavi, dogodilo se u šestom gemu drugog seta. Izvlačio se Đoković, ali sada nije mogao – počeo je gem duplom greškom, onda napravio još nekoliko i kada je izbacio bekhend iza osnovne linije, pretrpeo je brejk.

2:3 – Per lagano osvaja dva gema, Novak nekako uspeva da ga prati i u drugom setu za sada nema brejkova.

1:1 – Činilo se da možemo da vidimo period u kojem će Benoa prelomiti susret, posebno zato što je osetio da je protivnik u lošem fizičkom stanju. Drop šotovima ga je izluđivao i došao do tri vezane brejk šanse. Srećom, tada je malo proradio Đokovićev servis i uspeo je da se izvuče. Prošao je kroz težak gem i izjednačio.

1:0 – Đoković potpuno bez energije što Per lako koristi. Servisima pravi prednost i osvaja novi gem.

3:6 – ĐOKOVIĆ IZGUBIO PRVI SET! Iako je na početku susreta delovao raspoloženo i razigrano, već posle dvadesetak minuta Đoković je delovao vidno umorno. Teško se nameštao na udarce, izgubio je dubinu i počeo više da greši. Imao je 40:0 u devetom gemu, ali je izgubio pet vezanih poena, ujedno i prvi set.

3:5 – Momak iz Avinjona u sledećem gemu neverovatno servira, gubi samo jedan poen i dolazi na gem do seta.

3:4 – BREJK ZA PERA! Činilo se da je srpski teniser uhvatio ritam, ali je onda usledio jedan traljav gem. Prvo je Per odigrao sjajn drop šot, pa je posle greške bilo 0:30. Ubrzo je Francuz došao do dve vezane brejk šanse, prvu nije iskoristio, ali je kod druge Novak ubacio lagan forhend i sada će morati da "juri" rivala.

3:3 – Po još jedan siguran gem na obe strane, Per za sada sjajno parira našem teniseru, posebno sa bekhend strane.

2:2 – Pretio je osvajač 12 Grend slemova u četvrtom gemu, imao 15:30 posle odličnog riterna forhendom, ali se Per opet izvukao dobrim servisima.

2:1 – Pripretio je Benoa dobrim udarcem na startu gema, ali je Srbin uzvratio i atraktivnom igrom došao do 40:15. Prvi bekhend je promašio, da bi drugi pogodio i došao do novog vođstva. Francuz je pao kod tog poslednjeg udarca, srećom bez težih posledica.

1:1 – Namestio je Novak ruku i vezao dva poena na servis rivala, da bi potom Francuz odgovorio izuzetnim potezima. Bekhend viner, pa drop šot i dva uspešna servisa za izjednačenje u gemovima.

1:0 – Duel u Ki Biskejnu počeo je dugom razmenom od preko 20 udarca, ali je onda ubacio i sledeća tri servisa i bez problema osvajao poene. Dobar uvodni gem koji je dobio bez izgubljenih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.