"Govorili da sam muško, tvrdili da se dopingujem"

Serena Vilijams, najbolja teniserka svih vremena, poslala je snažnu poruku u pismu koje je napisala svojoj majci Oraken Prajs.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Osvajačica 23 Grend slem trofeja pre nekoliko dana postala je majka po prvi put i na svom profilu na društvenoj mreži "Redit" je, gledajući svoje dete, napisala pismo majci.

"Draga mama,

ti si jedna od najjačih žena koje poznajem. Gledala sam svoju ćerku (O moj bože, da, ja imam ćerku) i ona ima moje ruke i noge! Identične jake, mišićave, moćne ruke i telo. Ne znam kako bih reagovala da ona mora da prođe kroz ono kroz šta sam ja prolazila od svoje 15. godine, pa do danas.

"Nazivali su muškarcem jer sam spolja izgledala jaka. Govorili su da se dopingujem (ne, uvek sam imala toliko integriteta da bih se ponašala nepošteko, kako bih stekla prednost). Govoreno je da ne pripadam ženskom sportu, već muškom, jer izgledam snažnije od mnogih drugih žena. (Ne, samo naporno radim i rođena sam sa ovim opakim telom na koje sam ponosna).

Ali mama, nisam sigurna kako nisi poludela na svakog novinara, osobu, spikera i, isreno govoreći 'hejtera', koji su bile tolike neznalice da podcene snagu crne žene.

Ponosna sam što sam mogla da im pokažem kako neke žene izgledaju. Nismo svi isti, imamo obline, snažne smo, mišićave, visoke, male... Samo sam neke spomenula, ali je to isto: žene smo i ponosne smo!", napisala je Serena i dodala da joj je majka oduvek bila uzor i da će nastaviti da se ugleda na nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.