Novak Đoković

Da li će se "Velika četvorka" vratiti?

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari čine "Veliku četvorku", ali u poslednje tri godine nisu bili svi u vrhunskoj formi u isto vreme.

PTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Specijalizovani teniski sajt "Tennis World" postavlja pitanje da li ćemo ponovo gledati ovu četvoricu igrača kako se bore u isto vreme u top formi.

Godina 2015. pripala je apsolutno Novaku Đokoviću, dok je Rodžer Federer takođe igrao na dobrom nivou, ali ne i dovoljnom da bi se pobedio Srbin.

Potom, narednu sezone obeležili su opet Đoković, ali i Endi Mari kojem je pripao drugi deo sezone, kada je uspeo da dođe prvog mesta na ATP listi.

Kada je reč o ovoj takmičarskoj godini, sve je potpuno jasno, jer u "belom sportu" dominiraju dvojica tenisera – Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Postavlja se pitanje da li će sva četvorica ponovo biti u vrhunskoj formi na istom velikom turniru, da li ćemo ponovo gledati epske mečeve koji su nam oni nebrojano puta priredili?

Zaista je teško reći, dosta toga zavisi od Novaka i Endija, koji imaju veoma razočaravajuću 2017. godinu. Takođe, Švajcarac je veliki znak pitanja jer znamo da će sledeće godine imati 37 godina, dok se isto ne zna koliko će Rafina kolena izdržati.

Vidno je da i muškom tenisu polako nedostaju epski mečevi kojih nije bilo neki period, a uglavnom su glavni "režiseri" tih duela bili upravo momci iz "Velike četvorke".

Ostaje nam samo da se nadamo, da ćemo u nekom trenutku u budućnosti ponovo gledati velike mečeve između ovih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.