Novak Đoković

Nije ni čudo što je stradao lakat...

Poslednju ozbiljnu povredu Novak Đoković je 2011. godine kada je protiv Huana Martina del Potra u Dejvis kupu pokidao međurebarni mišić.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Povezane vesti:
* Novak Đoković završio sezonu! (VIDEO)
* Đoković: Igrao sam pod bolom od jeseni 2015.
* Novak: Volim tenis, gledaćete me još mnogo
* Đoković: Vaterpolisti su naš najveći ponos, Evrobasket ću možda pratiti uživo
* "Lakost" veliki i kada je teško: Nole, uz tebe smo

Đoković je tada pauzirao mesec dana, ali se, za razliku od svojih najvećih rivala, nije susretao sa dužom pauzom.

Sada će, zbog povrede lakta desne ruke, morati da ostavi reket na dva meseca – saopštio je u sredu da je sezona za njega završena i da će se vratiti tek u januaru 2018. godine.

Kada se pogledaju statistički parametri, odluka je ispravna, a jedan podatak koji oslikava dugovečnost srpskog igrača, izvor je i "zamora materijala" – Novak je skoro 15 godina profesionalac, u karijeri je odigrao 1.146 mečeva ako se računaju kvalifikacije u ranoj fazi karijere i nastupio je na 51 uzastopnom Grend slemu!

Osvojio je 68 titula, poslednju u Istbornu pre nekoliko nedelja, a u mečevima koji ulaze u statistiku ima skor 783-163.

Sam je nekoliko puta priznao da ga bol u laktu prati već godinu i po dana, ali je u jednom trenutku shvatio da više ne može da igra na isti način.

"Bog mi je povremeno slao 'znakove' da imam problem sa laktom, bilo je perioda kada je bilo bolje, ali je na Vimbldonu on eskalirao. Prvi put od 2015. kada se pojavila povreda bio sam imun na sve lekove koje sam uzimao. Do tada sam gotovo na svakom turniru igrao pod lekovima", priznao je Đoković.

Slobodno vreme će iskoristiti da radi na telu i svojoj igri, što je njegovim najvećim rivalima pomoglo u više navrata. Rafael Nadal je zbog bolnih kolena pauzirao nekoliko puta, dok je Rodžer Federer u 2017. godini doživeo pravu renesansu nakon višemesečne pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.