Novak Đoković

Novak Đoković završio sezonu! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta! Neće ići na operaciju, oporavljaće se prirodnim putem, prioritet je odmor.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Istog dana prošle godine Rodžer Federer je saopštio da je završio sezonu 2016.

Povezane vesti:
* Đoković: Igrao sam pod bolom od jeseni 2015.
* Novak: Volim tenis, gledaćete me još mnogo
* Đoković: Vaterpolisti su naš najveći ponos, Evrobasket ću možda pratiti uživo

Đoković je predao četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu zbog ovog problema, za koji je izjavio da ga muči godinu i po.

U Londonu je naglasio da operacija nije rešenje, što mu je potvrdilo i nekoliko specijalista, koji su mu savetovali da samo odmara, pa neće raditi sa reketom nekoliko meseci. Očekuje da bude na terenu prvog dana nove sezone 2018.

"Nažalost, ovo je odluka koju sam morao da donesem. Vimbldon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao, eskalirao. Konstultovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala poslednjih meseci. Ovo je tip povrede za koju ništa ne može da pomogne momentalno. Moraš dozvoliti da se sve dešava prirodnim putem. Iskoristiću ovo vreme da se oporavim koristeći drugačije metode rehabilitacije kako bih se vratio na teren što je pre moguće. Proći će nekoliko meseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći da treniram", rekao je Đoković.

Đoković je istakao da ima dovoljno vremena da se potpuno izleči do početka 2018. pa je najavio da će sigurno igrati već prve nedelje naredne sezone, ali još uvek ne zna na kom turniru.

Povezane vesti:
* Geneza Novakove povrede i kako ona menja budućnost
* Novak 99% propušta US open, možda je kraj sezone!
* Đoković ispada iz Top 4 posle deset godina!
* Novakovi Grend slemovi imaju najveću vrednost!

"Najviše me je omela povreda kod servisa. Zbog toga sam morao da pravim i neke tehničke promene kod tog udarca. Svi koji se bavimo tenisom znamo da je to možda i najvažniji udarac. Ovo je povreda koja se pojavila na jesen 2015, manje-više od tada sam sve turnire igrao pod lekovima. Nadao sam se da će vremenom povreda splasnusti jer nisam imao povredu ligamenata, kidanje mišića ili nešto slično. Odluku nisam doneo na osnovu jednog, dva mišljenja, ako mi je nekoliko specijalista reklo da ostavim reket onda znači da je ozbiljno. Jedan od glavnih uzroka je preopterećenost. S obzirom na broj mečeva koje sam odigrao prethodnih godina ni ne čudim se. Ali ni ne žalim se, ponosan sam na sve što sam postigao u prethodnom periodu", dodao je naš teniser.

Đoković je najavio da će i naredne sezone sarađivati sa trenerom Andreom Agasijem, a čeka odluku da li će u njegovom timu opet biti i Mario Ančić.

"Hvala Andrei što je bio sa mnom ove godine i delio svoje iskustvo sa mnom. Radujem se nastavku saradnje s njim i njegovom prisustvu na najvećim turnirima: Što se tiče drugog trenera Mario Ančić je pripritet, još nije donesena odluka, s njegove strane. On ima obaveza u drugoj sferi svog života, koju godinama gradi, pa mu je potrebno vremena da razmisli dok donese odluku. Ima drugih trenera koji su u opticaju, a o kojima ćemo razgovarati nakon što Mario donese odluku.", dodao je Đoković.

Đoković je istakao i da će naredne mesece iskoristiti da provodi više vremena sa svojom porodicom, jer za oko mesec dana očekuje drugo dete.

"Ovo je veoma teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane. Sve što se dešava u životu dešava se sa razlogom. Pokušaću da iskoristim ovo vreme najbolje što mogu da ga kvalitetno provedem sa porodicom. Za oko mesec, mesec i po Jelena i ja ćemo uz božju pomoć postati opet roditelji. Izgleda da je moralo ovo da se desi da mi Bog definitivno poruči: Sad je dosta", rekao je naš igrač.

Srbin će od ponedeljka biti tek peti na ATP listi, prvi put posle deset godina, a u nastavku sezone trebalo je da brani trofej na Rodžers kupu i finale US Opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.