Novak Đoković

Đoković ispada iz Top 4 posle deset godina!

Novak Đoković ispašće naredne nedelje iz Top 4 na ATP listi prvi put posle deset godina!

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Đoković je poslednji put peti igrač sveta bio 25. juna 2007. godine. Do te godine je imao samo dva torfeja u karijeri (Amersford i Mec), a onda je stigao do pet (Beč, Rodžers kup, Eštoril. Masters Majami, Adelejd).

Đoković je trenutno četvrti igrač sveta sa 6.325 bodova, ali će mu biti oduzeto 1.000 bodova pred Rodžers kup u Montrealu gde brani titulu.

Od njegovih rivala iz vrha ATP liste bodove gubi samo Stanislas Vavrinka, 360 od polufinala turnira, ali će ga ipak prestići na listi.

Prva trojica Endi Mari, Rafael Nadal i Rodžer Federer će ostati na bodovima koje su osvojili na Vimbldonu, jer nisu igrali prošle godine u Torontu.

Đokovićev pad je bio neminovan nakon što je u maju ostao bez titula u Madridu i Rolan Garosu, u Londonu je mogao čak da se vrati na prvu poziciju, ali je zbog povrede lakta morao da preda meč četvrtfinala.

Zbog ove povrede izvesno je da će Đoković propustiti i Rodžers kupa, a neizvestan je njegov nastup i na US Openu početkom septembra, gde brani finale.

Osim ova dva turnira, Đoković prošle godine nije imao značajnije rezultate, pa bi u slučaju nastupa mogao da napreduje na ATP listi do kraja sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.