Novak Đoković

Novak 99% propušta US open, možda je kraj sezone!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da propusti US open zbog povrede, rekao je za "Sportski žurnal" lekar reprezentacije Zdenko Milinković.

Izvor: Sportski žurnal
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Osim zdravstvenih problema, na raspored turnira uticaće i to što će Novak krajem avgusta po drugi put postati otac jer bi njegova supruga Jelena tada trebalo da se porodi.

Milinković, koji je i ortopedski hirurg, pregledao je Đokovića i istakao da ga očekuje pauza između šest i 12 nedelja.

"Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije", rekao je Milenković za "Sportski žurnal".

Dakle, Đoković 99% neće igrati na US openu, kao ni u polufinalu Dejvis kupa sa Francuskom u septembru, a sva je prilika da će pauzirati do kraja sezone.

"Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija", rekao je Milenković i dodao:

"Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga".

Novak je stigao u Beograd i ove nedelje održaće konferenciju za medije na kojoj će saopštiti konačne planove za ovu godinu.

Njega je povreda omela na Vimbldonu gde je početkom drugog seta morao da preda četvrtfinalni susret Tomašu Berdihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.