Maša neće pozivnicu igra kvalifikacije za Vimbldon

Marija Šarapova, trenutno 211. igračica sveta, spremna je da igra kvalifikacije za Vimbldon, pre nego da od organizatora zatraži specijalnu pozivnicu.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

WTA: Nema osnova da Šarapova bude kažnjena

"Vajld karta' uvreda za turnir, ali i Šarapovu"

Kako prenosi BBC, tridesetogodišnja Ruskinja, koja je početkom nedelje ostala bez vajld karda za Frenč Open, želi da se preko tri kvalifikacione runde domogne mesta u glavnom žrebu, kako bi zavisila samo od sebe.

Maša se vratila na teren u aprilu na turniru u Štutgartu posle petnaestomesečne suspenzije zbog dopinga, ali u međuvremenu nije uspela da se 'popne' dovoljno visoko na WTA listi kako bi automatski ušla u glavni žreb, pošto nije stigla do polufinala turnira iz Premijer serije u Rimu (predaja Mirjani Lučić-Baroni u trećem kolu).

"Imajući u vidu da sam od povratka popravila renking na prva tri turnira, takođe ću igrati i kvalifikacije za Vimbldon, odnosno neću zatražiti specijalnu pozivnicu za glavni žreb", navela je Šarapova na svom sajtu.

Šarapova je u četvrtak dobila pozivnicu za turnir u Birmingemu, koji se održava dve nedelje pre Vimbldona.

Najmlađa šampionka u istoriji Old Ingland Klaba, u ženskoj konkurenciji u Open Eri, očigledno ne želi ništa da prepusti slučaju, dok je posle niza napada bivših i aktuelnih igrača i igračica – koji su je uglavnom nazivali varalicom – Ženska teniska asocijacija (WTA) stala je u njenu odbranu.

Kako su naveli, WTA smatra da su organizatori Rolan Garosa bez ikakvog osnova dodatno kaznili Šarapovu, ističući da kao organizatori nemaju pravo na dalje sankcije.

Nezvanično prvenstvno sveta, 131. izdanje najčuvenijeg teniskog turnira na programu je od trećeg do šesnaestog jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.