Pobeda karijere – preokret Đerea protiv Verdaska!

Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti, pošto je pobedio Fernanda Verdaska – 2:6, 7:6(4), 6:2.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Dvadesetjednogodišnji srpski igrač, trenutno 184. teniser planete, stigao je do najvećeg trijumfa u karijeri protiv Španca, 36. na ATP listi, posle velike borbe i dva i po časa.

Delovalo je da će daleko iskusniji Verdasko lako slaviti, pogotovo kada je prvi set rešio u svoju korist sa 6:2, ali Laslo nije psihološki pao i nastavio je da se bori.

Drugi deo meča otvorio je brejkom, ali je Španac uspeo da uzvrati već u četvrtom gemu za izjednačenje. Usledila su dva gema u kojima su obojica spasavala po četiri situacije u kojima su mogli da ostanu bez servisa, da bi Đere pri rezultatu 5:5 neutralisao i meč loptu za rivala.

Set je otišao u taj-brejk, gde naš predstavnik pravi jedan mini-brejk više i svojim servisima stiže do zasluženog izjednačenja.

Getty Images
Getty Images

Poput Đerea, Verdasko odlučujući set otvara novim brejkom, ali ovoga puta Laslo odmah odgovara i zatim pravi, ispostaviće se, ključni brejk za vođstvo od 4:2.

Ostao je fokusiran do samog kraja, svestan kakvu priliku ima, i još jednom oduzeo servis protivniku za najvećeg uspeha od kada profesionalno igra tenis.

Đere će se za plasman u svoje prvo finale boriti protiv Britanca Aljaža Bedenea, koji je ranije tokom dana slavio protiv Hrvata Ive Karlovića – 6:4, 6:3.

Turnir ATP 250 serije u Budimpešti igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.