Nije mu prvi put: Nastase divljao i protiv Srbije!

Rumunska legenda Ilije Nastase nalazi se u centru pažnje ovih dana zbog skandaloznog ponašanja tokom meča Fed kupa između Rumunije i Velike Britanije.

ĐNIzvor: B92 Rumunija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Nastase nastavio da vređa: J...na ku..o!

Nastase o Sereni: Boja deteta, čokolada i mleko?

Nastase: Serena se dopinguje, vidite na šta liči

Nastase ih zarazio, Rumunke zaratile sa Britankama

Nastase je napravio nekoliko ispada u Konstanci – prvo je vređao novinara, potom se nekulturno ophodio prema selektorki Britanije, a sve je kulminiralo incidentom na meču Džoane Konte i Sorane Kirstee.

Rumun, koji je već pod istragom zbog rasističkih komentara na račun Serene Vilijams, vređao je sudiju i Kontu, koja se rasplakala, a Nastase je udaljen sa stadiona.

Međutim, to mu nije prvi put da pravi probleme otkako je prestao da se bavi profesionalnim igranjem tenisa – najpoznatiji slučaj dogodio se 2008. godine u četvrtfinalu prve grupe Evroafričke zone Fed kupa.

Srbija je savladala Rumuniju 2-1 u pobedama, odlučujući poen donele su Ana Ivanović i Jelena Janković, koje su u dublu savladale Moniku Nikulesku i Soranu Kirsteu. Nastase, tada visoki funkcioner Teniskog saveza Rumunije, tokom drugog seta potukao se sa obezbeđenjem pored terena.

Duel je prekinut pri rezultatu 4:3 za Srpkinje, koje su stigle do brejk lopte, pa je nezadovoljan sudijskim odlukama tada 62-godišnji Ilije reagovao.

Nastase je krenuo prema sudijskoj stolici i boksu gde su sedeli roditelji srpskih teniserki i predsednik TSS Slobodan Živojinović. Obezbeđenje je reagovalo i tada je nastala tuča. Umešale su se još dve osobe iz rumunskog boksa, ali je sve ubrzo završeno, a meč nastavljen iako je tuča i dalje trajala.

Ivanovićeva i Jankovićeva uspele su da preokrenu i slave rezultatom 2-1, po setovima 2:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.