Nastase ih zarazio, Rumunke zaratile sa Britankama

Meč za popunu Svetske grupe 2 Fed kupa između Rumunije i Velike Britanije umesto teniskog spektakla polako prerasta u mali "rat" između dve selekcije.

ĐNIzvor: B92 Rumunija, Velika Britanija
Podeli
Photo by Ian Walton/Getty Images for Laureus
Photo by Ian Walton/Getty Images for Laureus

Nastase nastavio da vređa: J...na ku..o!

Nastase o Sereni: Boja deteta, čokolada i mleko?

Nastase: Serena se dopinguje, vidite na šta liči

Trenutni rezultat u Konstanci je 1-1 nakon pobeda Simone Halep sa jedne i Džoane Konte sa druge strane, ali je sada sve u senci užasnog ponašanja domaćeg tima.

Legendarni teniser Ilije Nastase koji je kapiten rumunskog tima vređao je u subotu Kontu tokom susreta sa Soranom Kirsteom, nazvavši je pogrdnim imenima.

On je vređao i sudiju govoreći joj da je "je*eni šu*ak", i "koji je tvoj je*eni problem", dok je Konti rekao "je*ena kur*o", a na udaru se našla i selektorka Velike Britanije En Kjotavong. Meč je bio pekinut 25 minuta pošto je Nastase zbog ovog ispada udaljen s terena pri vođstvu Konte 6:2, 1:3, a Britanka je na kraju i slavila sa 6:2, 6:3.

Međutim, tu sukob nije prekinut, već je nastavljen na konferenciji za medije, gde je Kirstea optužila rivalku da je lažirala suze.

"Zašto je Konta plakala i osećala se ugroženo na 1:3?! Meni upućuju mnogo gore psovke širom sveta. Ophodili smo se prema njima na lep način. Mislim da nije u redu to što nam rade samo zato što smo siromašnija zemlja", rekla je Kirstea, a onda nastavila:

"Širom sveta su mi govorili da sam ciganka, kur*a, šu*ak, idiot... Navijali su protiv mene, pokazivali kao da će da me zakolju (pokretom ruke ispod brade pokazala na konferenciji), a ja nikada nisam plakala, niti napuštala teren. Uvek sam ostajala i igrala".

Ona nije opravdala ponašanje selektora, ali je navela da Britanija nije imala pravo na onakvo ponašanje.

"Zašto smo stale? Samo zato što je Džoana plakala? Ok, na 2:1 pozovete trenera i to je ispravna odluka, ali kada sam napravila brejk za 3:1, onda je počela da plače. Ne kažem da je laž, ali nije logično. Sa teniske strane je zaslužila da pobedi, bolja je igračica od mene, ali ponašanje Britanki je preterano. Sledeći put, kada budem u problemu, možda i ja zaplačem i napustim teren", dodala je Kirstea.

Konta nije mogla da veruje šta joj se desilo u Konstanci.

"To je nešto što niko ne bi trebalo da iskusi. Potreslo me je, što se i videlo, ja nisam od onih koje plaču na terenu. Bilo je malo sramote, ali me je pogodilo više nego što sam očekivala. Znam da je Fed kup emotivno takmičenje i da se događaju neočekivane stvari, ali na ovo nisam bila spremna. Sve ovo me je ostavilo nervoznom, ali se nadam da će već u nedelju preovladati teniska strana", navela je sedma igračica na ATP listi.

Međunarodna teniska federacija ITF izdala je saopštenje povodom Nastaseovog postupka, a on je pre mečeva napravio ružan gest i prema selektorki Kjotavong. Kapitenka britanske ekipe nalazi se u drugom stanju, ali to nije sprečilo 70-godišnjeg Rumuna da je zagrli i pita za broj hotelske sobe.

"To je neprihvatljivo, niko nema pravo tako da govori. Došle smo ovde da igramo tenis i sudija je ispravno postupio kada je prekinuo meč. Tokom pauze sam samo pokušavala da smirim Džoanu", istakla je.

Inače, osvajač Rolan Garosa i Vimbldona je pre početka takmičenja ovog vikenda vređao britanske novinare i nazivao ih glupim, a trenutno se nalazi pod istragom zbog rasističkih komentara o Sereni Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.