MK: Sudija oštetio Gofana, Nadal u 11. finalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u svoje 11. finale Mastersa u Monte Karlu, pobedom u dva seta nad Belgijancem Davidom Gofanom.

ĐNIzvor: B92 Španija, Belgija, Monako
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

FOTO: Sudija oštetio Gofana i oduzeo mu gem!

Nadal je potvrdio da mu je turnir u Kneževini jedan od omiljenih i slavio je protiv Gofana rezultatom 6:3, 6:1, za nešto manje od sat i po vremena igre.

Od tih 90 minuta, čak 17 je otišlo na šesti gem prvog seta koji je bio odlučujući za konačan ishod, a u kojem je Davida drastično oštetio sudija Sedrik Murije.

Gofan je šestom gemu bio na korak da potrvdi brejk i povede 4:2, ali je sudija Sedrik Murije reagovao i rekao da loptica koju je odigrao Španac nije izašla u aut.

Međutim, Nadal je poslao lopticu desetak centimetara iza osnovne linije, pa francuski sudija oduzeo poen Belgijancu i tražio da se ponovi samo zato što je video pogrešni trag na zemljanoj podlozi.

Posle žučne rasprave Gofan je pokušao da ponovo povede, ali je gem trajao 17 minuta i Rafa je uspeo da vrati izgubljeni brejk sa starta. Greška je uticala na Davida koji je još jednom popustio i dozvolio rivalu da osvoji prvi set.

Potpuno indisponiran dešavanjima na Centralnom terenu, Belgijancu je potpuno pala koncentracija, pa je do kraja uspeo da osvoji samo jedan gem.

Na taj način, ‘Bik sa Maljorke’ ima priliku da postane prvi čovek sa dvocifrenim brojem titula na nekom od turnira iz serije 1.000, pošto je izgubio samo jedno finale Monte Karla, pre četiri godine od Novaka Đokovića.

Njemu će protivnik u duelu za titulu iznenađujuće biti sunarodnik Albert Ramos-Vinjolas koji igra turnir karijere. Ramos-Vinjolas je posle nestvarnog preokreta izbacio prvog tenisera sveta Endija Marija, a onda je u polufinalu eliminisao i Luku Puja, rezultatom 6:3, 5:7, 6:1.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.