Ivana nemoćna protiv Daše, Srbija gubi 0-2

Fed kup reprezentacija Srbije gubi 0-2 od Australije u meču plej-ofa za plasman u Svetsku grupu 2 ovog takmičenja.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Fed Kup – plej-of:
Krunić – Barti 4:6, 3:6
Jorović – Gavrilova 2:6, 2:6
nedelja:
13.00 Krunić – Gavrilova
sledi Jorović – Barti
eventualni peti duel:
Krunić/Stojanović – Barti/Delakva

Drugi poraz u 'Kristalnoj dvorani' u Zrenjaninu doživela je Ivana Jorović, koja je izgubila od Darije Gavrilove rezultatom 6:2, 6:2.

Prethodno je Aleksandra Krunić poražena od Ešli Barti, posle borbe u dva seta – 6:4, 6:3.

Gavrilova je veoma lako potvrdila epitet favorita i od samog starta preuzela kontrolu. U prvom gemu je oduzela servis protivnici, onda još jednom u sedmom gemu i rešila prvi deo igre u svoju korist.

Početkom drugog seta Jorovićeva je osetila bol u levoj podlaktici, ali je smogla snage da odigra do kraja. Nije imala šanse, pa je Daša završila posao za 75 minuta igre.

Drugog dana prvo će igrati Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosno Barti i Kejsi Delakva.

Tok meča:

Ivana: Selektorka, izvini

“Osetila sam bol u ruci, ne znam još šta je, ali to sigurno nije razlog zbog kojeg sam izgubila. Jednostavno, nisam bila dovoljno dobra, nisam pružila igru koju mogu i izvinila bih se selektorki što sam izgubila. Nadam se da ćemo već sutra biti bolje”, rekla je Jorovićeva za RTS posle meča.

Poput Aleksandre Krunić, i Ivana je loše ušla u meč – već u prvom gemu pretrpela je brejk, posle čega je propustila svoju prvu šansu na servis rivalke, koja stiže do preokreta i potvrđuje vođstvo – 0:2.

Jorovićeva se ubrzo konsolidovala i pronašla pravi ritam, naredna dva servis gema rešila je u svoju korist sa samo jednim izgubljenim poenom, ali je i Gavrilova držala visok nivo igre kada je ona bila ta koja je započinjala poene – 2:3.

Iako je u trenutku delovalo da Ivana može da zapreti i vrati se u prvi set, Garija pravi novi brejk i potom rutinski završava posao u prvom setu, za svega 36 minuta igre – 2:6.

Drugi deo igre bio je preslikan kao prvi – Gavrilova je odlično neutralisala svaki pokušaj naše igračice i odmah napravila brejk. Bez problema ga je potvrdila, a Ivana je u trećem gemu uspela da izbegne da ponovo ispusti servis.

Tada su počeli zdravstveni problemi jer je Jorovićeva osetila bol u levoj podlaktici. Fizioterapeut joj je stavio kinezi traku, ali je pretrpela još jedan brejk za 1:4 i tu je meč bio rešen. Gavrilova je rutinski odservirala do kraja i donela Australiji drugi trijumf u Zrenjaninu, za samo 75 minuta igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.