Novak Đoković

Moja: Đoković? Kad ste dugo na vrhu, to vas oslabi

Nekada prvi teniser sveta i osvajač 20 ATP titula Španac Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, komentarisao je slabiju formu ove sezone našeg Novaka Đokovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

U intervjuu za "El Mundo" Moja je govorio o dosadašnjem toku sezone svog igrača, a dotakao se i drugog tenisera sveta i njegovih neočekivanih rezultata.

"Đoković je izgubio samopouzdanje, intenzitet i nije više gladan uspeha, posebno od osvajanja Rolan Garosa. Takve stvari se događaju. Kada ste dugo na vrhu to vas oslabi. Veoma su bitni komentari Borisa Bekera da Novak nije trenirao mnogo. Kako bilo, ne verujem da će on i Mari još dugo biti ovakvi. Vidim ih veoma brzo u borbi za sve trofeje", rekao je Moja.

Osvajač Rolan Garosa iz 1998. godine kao i osvajač Dejvis kupa sa Španijom 2004. godine, komentarisao je raspored u ovom takmičenju na koji se mnogi teniseri žale.

"Potrebna je potpuna promena. Sve reprezentacije imaju problem sa formatom takmičenja. Mnogi teniseri igraju Dejvis kup jer vole, ali kada ga osvojite četiri ili pet puta stvari se menjaju", zaključio je Španac.

Srbija je u četvrtfinalu izbacila upravo Španiju iz ovog takmičenja, a "Crvena-furija" bila je oslabljena neigranjem svojih najboljih tenisera.

Naša reprezentacija predvođena najverovatnije Đokovićem, gostovaće Francuskoj od 15. do 17. septembra u polufinalu Dejvis kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.