"Rodžerova godina": Moja bajka, menjam planove

Rodžer Federer je podebljao svoje ime u knjizi teniskih legendi i sada je najuspešniji teniser 2017. godine sa jednim grend slemom i jednim Mastersom u džepu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Iako su ispred njega na ATP listi, reketi broj jedan i dva Endi Mari i Novak Đoković imaju po jedan turnir u prva tri meseca sezone, i to kategorija 500 i 250.

Zato mnogi posle pete krune u Indijan Velsu već prognoziraju "Rodžerovu godinu", a i najuspešniji teniser u istoriji nagoveštava to svojim izjavama. Kaže: "Vreme je da promenim plan".

"Ovo je ostvarenje snova i ovo je pravi povratak sopstvenoj bajci. Pobeda je došla kao veliko iznenađenje, jer sam savladao mnogo dobrih igrača. Naravno, nije kao trijumf u Australiji, ali je i dalje veliko, veliko iznenađenje. Naročito način na koji sam stigao do trofeja. Ne mogu biti srećniji", rekao je Federer.

Kako kaže sada šesti teniser sveta, za njega je pobeda još značajnija jer je odlično otvorio sezonu nakon 2016. u kojoj nije osvojio nijedan turnir.

"Ovo nije bio deo plana, da osvojim Melburn i ovo. Mislim da sada moram da ponovo razmislim o svojim ciljevima. Ovo je početak iz snova", rekao je Federer, najstariji teniser koji je osvojio Indijan Vels.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.