Federer osvojio petu titulu u Indijan Velsu!

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je turnir u Indijan Velsu posle pobede nad zemljakom Stenom Vavrinkom – 6:4, 7:5.

SMIzvor: B92 SAD, Švajcarska
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

U najstarijem finalu, Fedeks je osvojio petu titulu i prvu od 2012. godine u kalifornijskoj pustinji.

Švajcar je nastavio sa sjajnom formom i posle titule na Australijan openu osvojio i Indijan Vels.

Ovo je bila njegova 90. titula u karijeri do koje je stigao posle sat i 19 minuta igre.

Šesti igrač sveta, od ponedeljka, u prvom setu napravio je brejk u desetom gemu, ali je Vavrinka bolje započeo drugi.

Međutim, Federer je izjednačio u četvrtom gemu i pri rezultatu od 6:5 oduzeo servis rivalu i osvojio titulu u Kaliforniji.

Getty Images
Getty Images

Promene rezultata:

Prvi gem na meču pripao je Federeru, ali je Vavrinka izjednačio na svoj servis 1:1. švjacarski teniseri su ponovo izjednačili, ali Rodžer ponovo dolazi do prednosti u prvom setu - 3:2. Posle novog izjednačenja Federer vodi sa 4:3 i još nema brejka u ovom setu.

Vavrinka bez izgubljenog servisa sa 40:0 dolazi do još jednog iznenađenja 4:4. Nešto manje od pola sata igre, Rodžer ima set prednosti 6:4.

U drugom setu, Vavrinka je sa tri vezana poena došao do brejk lopte i vodi u drugom setu - 1:0. U do sada najdužem gemu, Vavrinka je potvrdio brejk i vodi sa 2:0.
Federer smanjuje prednost zemljaka i osvaja prvi gemu ovom setu - 2:1. Vavrinka potom pravi dve greške u četvrtom gemu drugog seta i osvajač Australijan opena vraća brejk u ovom setu -2 :2.

Posle izjednačene borbe u ovom setu, Federer ekspresno dobija gem i vodi sa 5:4, ali Vavrinka uspeva da dođe do izjednačenja - 5:5.

Ipak, Rodžer obija naredni gem i Vavrinka sada servira za opstanak na meču - 6:5, ali je Fedeks završio ovaj gem u njegovu korrist (7:5) i osvojio 25. Masters titulu u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.