Novak Đoković

Federer: Plasman me ne zanima ako nije prvo mesto

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da će mu biti veoma teško da se vrati na prvo mesto na ATP listi, iako mu je to velika želja.

ĐNIzvor: B92 Švajcarska
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Federer se posle osvajanja Australijan opena plasirao u finale Indijan Velsa i postao ozbiljan kandidat da ponovo zauzme čelo liste.

On će se u borbi za titulu sastati sa sunarodnikom Stanom Vavrinkom, a ističe da će mu glavni konkurenti biti Novak Đoković i Endi Mari, za koje kaže da će se brzo vratiti u formu.

“Pošto ne igram toliko mnogo, biće mi potreban verovatno još jedan Grend slem kako bih uspeo da se vratim na prvo mesto. Osvojio sam jedan ove sezone, što znači da postoji mogućnost, a i ponovo igram dobro na ovom turniru, ne samo na nekom od četiri najveća turnira. Grend slemovi donose veliki broj bodova i na njima mogu najviše da napredujem”, rekao je Federer.

On je istakao da ne želi da razmišlja o plasmanu, ukoliko to nije prva pozicija.

“Jedan verovatno neće biti dovoljan jer će oni podići nivo igre. Ponovo će osvajati turnire. To što sam ja u finalu Indijan Velsa, a Endi ne igra u Majamiju, dok je Novak pod znakom pitanja, ne menja ništa u rasporedu turnira. Voleo bih da ponovo budem broj 1, ali bilo šta sem toga mi nije previše interesantno. Zato mi plasman ne predstavlja prioritet u ovom trenutku. Važno mi je da budem zdrav, uživam u turnirima koje igram i pokušavam da ih osvojim”, dodao je Rodžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.