"Greše oni koji misle da se Novaku bliži kraj"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na trećem uzastopnom turniru ispao je pre polufinala.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Posle razočaravajućeg nastupa na Australijan openu, usledili su porazi u ranim fazama turnira u Akapulku i Indijan Velsu, a “dželat” je bio isti – Nik Kirjos.

Đoković je nastavio sa posrtanjem koje je počelo sredinom prošle godine, što je rezultiralo predajom prvog mesta na ATP listi.

Nova sezona nije počela na način na koji su Novakovi navijači želeli, a ono što dodatno brine jeste da, za sada, ne postoje naznake nekog boljitka u igri. Jedan od onih koji je imao veliki uticaj na karijeru srpskog tenisera jeste Nikola Pilić, proslavljeni hrvatski trener i selektor.

Pilić je u intervjuu za B92 govorio o Đokovićevoj formi, istakao da je sigurno da će se uskoro vratiti na svoj prepoznatljiv nivo, ali i otkrio svoje mišljenje o razlozima koji su prouzrokovali pad…

“Đoković je imao fantastičnu prošlu godinu do Rolan Garosa tokom koje je žario i palio. Odigrao je fenomenalno na svim turnirima – od Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija, do Rima i Pariza. Mislim da to niko neće ponoviti, stigao je do 16.950 ATP bodova što se nikada nije desilo”, počeo je Nikola Pilić priču za B92.

Kompletan razgovor našeg Nikole Đukića sa proslavljenim trenerskim stručnjakom pročitajte na ovom LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.