I Jelena razmišlja o završetku karijere

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković svesna je da je na zalasku karijere i da neće moći još mnogo da se bavi ovim sportom.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Photo by Jack Thomas/Getty Images
Photo by Jack Thomas/Getty Images

Jankovićeva je za "Sportski žurnal" izjavila da zna čime će se baviti kada se penzioniše.

Ona je ove nedelje nastupala na WTA turniru u Dohi, za koji je morala da igra kvalifikacije, da bi potom ispala u prvom kolu.

''Kvalifikacije su mi u neku ruku dobro došle, jer su mi potrebni mečevi u kontinuitetu, da se vraćam u formu i da stičem samopouzdanje. Ipak, još nemam konkretne planove, jer sve zavisi kakva mi bude sezona. Ako uspem da se vratim u vrh i zaigram kako treba, igraću još, ali ako budem morala da igram kvalifikacije na svakom turniru, malo je teško sa 32 godine...'', izjavila je Jelena za "Sportski žurnal".

Jelena je potvrdila da je pratila uspeh reprezentacije u FED kupu, a na pitanje čime će se baviti kada ne bude igrala tenis, imala je spreman odgovor.

"Prvo ću da se odmorim, da odmorim ovu napaćenu dušu. Umorio me je ovaj sport. Tenis je naporan, ali mi je doneo mnogo toga. Zahvalna sam na svemu, ali želim da odigram još malo da vidim koliko mogu. Mislim da mogu, jer ne bih želela da završim karijeru a posle da se kajem jer sam mogla još. Samo da me zdravlje posluži, daću sve od sebe'', zaključila je Jelena.

Podsetimo, ove zime su se iz profesionalnog tenisa već povukle i Ana Ivanović i Vesna Dolonc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.