Kirjos propušta turnir zbog NBA Ol-stara

Nik Kirjos nastavlja da privlači pažnju svojim ponašanjem, odustao je od jednog turnira u 2017. zbog NBA!

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Australijanac se povukao sa turnira u Roterdamu kako bi učestvovao na meču poznatih ličnosti tokom Ol-star vikenda u februaru.

"Kirjosu su njegove stasti važnije od profesionalizma. Tako se on ponaša kada je umoran ili mu je tenis nebitan kao u Kini. Nama to nije potrebno, pa smo odlučili da okončamo međusobni ugovor. Želimo najbolje tenisere na terenu", rekao je direktor turnira Ričard Krajiček.

Kirjos je suspendovan na osam turnirskih nedelja zbog neprofesionalnog ponašanja u Šangaju, kaznu može da smanji na tri ukoliko poseti psihologa, ali je pitanje da li će to i učiniti.

On je u junu 2015. istakao da više voli košarku od tenisa, a kao dečak je čak igrao za košarkašku reprezentaciju Australije.

"Mislio sam da ću tu napraviti karijeru, mnogo sam se trudio zbog toga sa 14 godina, a i sada kada povremeno igram pomislim da bih još uvek mogao, iako se bavim potpuno drugačijim sportom", rekao je 21-godišnji Kirjos.

NBA Ol-star vikend na programu je od 17-19. februara u Nju Orleansu, prvobitno je bio planiran za Šarlot, ali ga je liga izmestila nakon što je država Severna Karolina uvela zakon koji diskriminiše gej populaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.