Novak Đoković

Đoković: I ovo je dobro iskustvo

Novak Đoković istakao je da mora da radi na mentalnom i emotivnom planu kako bi se vratio u vrhunsku formu.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Najbolji teniser sveta već nekoliko meseci ne liči na sebe, a u subotu je poražen od Roberta Bautiste Aguta u polufinalu Mastersa u Šangaju.

"Moram više da se koncentrišem na mentalnu, emotivnu stranu problema. Možda sam i iscrpnjen zbog velikog broja mečeva u poslednjih 15-20 meseci. Ovo je moralo da se dogodi pre ili kasdnije. Nikad nisam ni očekivao da ću godinama igrati isključivo na najvišem nivou. I ovo je dobro iskustvo, kako bih se vratio bolji", rekao je Đoković.

* Stradali reket i majica, Đoković predao krunu!

Đoković je osvojio sedam titula u 2016, poseldnju na Mastersu u Kanadi krajem jula, a u međuvremenu je nastupao samo na Olimpijskim igrama, US Openu i sada u Šangaju.

"Poslednjih nekoliko godina uvek sam igrao dobro ovde. Trudiću se da tako bude i sledećih. Nisam se osećao dobro psihološki. Ali moram da čestitam Robertu, bio je bolji igrač, nema sumnje u to. U važnim trenucima imao sam svoje šanse, mnogo šansi, ali sam gubio servis. On je u takvim momentima bio konzistentniji, stabiliniji. Ja sam napravio previše neiznuđenih grešaka", istakao je prvi reket sveta.

Srbin je tokom meča često ulazio u raspravu sa glavnim sudijom Karlosom Bernardesom.

"Nisam razumeo neke odluke koje je doneo. Išao sam da promenim svoj reket, promenio sam i majicu, a on mi je dao upozorenje. On je bio zvezda meča. To je želeo da bude danas", rekao je Đoković.

Uprkos iscrpljenosti, Đoković kaže da sezona za njega nije gotova, čekaju ga Masters u Parizu i Završni turnir sezone u Londonu u novembru.

"Pokušaću da se spremim za te turnire u zatvorenom kao i uvek. Poslednjih godina sam bio prilično dobar. Pokušaću da budem opet", zaključio je Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.