Troicki ponovo ispao na startu turnira

Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje već u prvom kolu Rodžers kupa u Torontu, porazom od Kevina Andersona.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Photo by Lintao Zhang/Getty Images
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Troicki je potvrdio da se ne nalazi u dobroj formi na tuneji po Sjedinjenim Državama, pošto je izgubio rezultatom 7:6 (7-4), 6:3.

U duelu koji je trajao nešto manje od sat i po vremena, drugi reket Srbije nije odigrao dobro u važnim trenucima i zabeležio je drugi uzastopni poraz, posle onog u Vašingtonu.

S druge strane, Anderson, koji je poveo 2-1 u međusobnim duelima, obezbedio je u drugoj rundi susret sa petim nosiocem Dominikom Timom iz Austrije.

Tok meča:

Uvodni deo meča nije doneo mnogo uzbuđenja – serveri su bili sigurni i sve do petog gema nismo videli nikakve šanse. Tada je Anderson odigrao fantastičan gem, vratio nekoliko dobrih servisa i vezao tri poena. Na semaforu je pisalo 0:40, a onda je usledila odlična forhend dijagonala za prvi brejk.

Međutim, srpski igrač uzvratio je istom merom. Južnoafrikanac je napravio duplu grešku, potom i neiznuđenu, da bi Troicki odličnim pasing šoto m došao do tri vezane šanse za ribrejk. U tom trenutku je nezgodno stao i činilo se da je povredio skočni zglob, ali je brzo ustao i dobio još jedan poen za 3:3.

Već u sledećem gemu na servis rivala mogao je da nastavi seriju, ali je Kevin servisom spasao brejk priliku i potom se izvukao.

Otišlo se u taj brejk gde je Viktor bio taj koji je prvi poveo, pošto je na startu napravio mini brejk. Ipak, Anderson je uzvratio odličnom forhend paralelom i preokrenuo. Servisom je potvrdio stečenu prednost koju je sačuvao za vođstvo od 1-0 u setovima.

Drugi deo igre počeo je ekspresnim gemom Južnoafrikanca koji je poveo 1:0 bez izgubljenog poena. Troicki je bio u vidnom padu što je protivnik koristio, pa je posle greške za brejk šansu osvojio poen i poveo sa 2:0.

Činilo se da nas čeka isti scenario kao sa sredine drugog seta, pošto je duplom servis greškom stavio sebe u problem (15:30). Anderson ovoga puta nije dozvolio da ispusti brejk – dva puta je agresivno napao forhendom, a onda potvrdio vođstvo od 3:0.

Uspeo je kvalitetnim servisima da prekine seriju Južnoafrikanca, ali nije mogao da pripreti kada je bio na riternu. Gemovi su brzo prolazili i vrlo brzo je bilo 5:2 za Andersona. Srbin je uspeo da smanji brzim gemom, ali je Anderson sigurno odservirao i prošao dalje posle nešto manje od sat i po vremena – 7:6 (7-4), 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.