FED: Jelena opet izgubila, kraj za Srbiju

Reprezentacija Srbije doživela je poraz od Španije u prvom kolu Svetske B grupe FED kupa.

Izvor: B92
Podeli

Posle dva ubedljiva poraza prvog dana, Jelena Janković sada je izgubila od Garbinje Muguruse sa 6:2, 6:4, pa naša selekcija više nema ni teoretsku šansu za preokret.

Špankinje su i u oba subotnja duela slavile prilično lako – Mugurusa nad Ivanom Jorović, a Suares Navaro nad Jelenom.

Španija će sada igrati plej-of za popunu Svetske A grupe, dok će naša selekcija morati da se bori za opstanak u Svetskoj B grupi u terminu 16. i 17. aprila.

Potencijalni rivali jesu Argentina, Kineski Tajpeh, Ukrajina i Belgija – ukoliko to budu Belgijanke, zna se da će naš tim biti domaćin, a u ostalim potencijalnim mečevima o domaćinstvu bi odlučivao žreb.

Jelena je u prvom gemu propustila 0:40, ali je onda uzela gem na svoj servis i nastavila sa agresivnom igrom, pa je brejkom bez izgubljenog poena povela sa 2:1.

Međutim, Mugurusa je uzvratila istom merom, gem je okončan duplom greškom srpske teniserke – 2:2. Povela je Jankovićeva 0:30 u sledećem gemu, ali je Špankinja tada uhvatila vrlo težak volej i potom vezala još tri poena za vođstvo 3:2.

Jelenin pad se nastavio, iako je imala gem loptu za izjednačenje u sledećem gemu. Garbinje je vinerima iz bekhenda vezala tri poena, napravila novi brejk, a ubrzo je povela i sa 5:2.

Tada je set prelomljen, jeste Jankovićeva prekinula niz od četiri izgubljena gema, ali je Mugursa osvojila set sa 6:3.

Slično kao u prvom setu, Jankovićeva je napravila brejk i povela sa 2:0, ali ni ovoga puta nije uspela da ga potvrdi – ribrejk i 2:1. Međutim, za razliku od prvog seta, Jelena nije posustala, igrala je agresivnije i pritiskala Mugurusu - nije uspela da napravi brejk, ali je čuvala svoje gemove i publika u Kraljevu potpuno se uključila u meč (4:4).

Činilo se da je Jankovićeva u naletu, ali tada je Mugurusa pojačala ritam, napravila brejk i bez problema je odservirala za konačnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.