Novak Đoković

Bodo: Novak je Supermen, nadmašiće Federera

Ugledni analitičar ESPN-a Piter Bodo tvrdi da je Novak Đoković pravi Supermen svetskog tenisa.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Bodo takođe predviđa da će srpski teniser sigurno nadmašiti rekord Rodžera Federera od 17 Gren slemova i na taj način postati najbolji u istoriji.

Novakova zvezda i dalje sve jače sija, a svim njegovim konkurentima se gasi. To je kobna kombinacija za sve osim Đokovića. Mnogi rekordi su još pred Novakom. Tri godine pošto je Federer postavio rekorde nalazimo se pred pitanjem da li, odnosno kada, će ih srpski Supermen uhvatiti“, naveo je Bodo.

Bodo ističe da bi nedavni Đokovićev trijumf na Australijan Openu mogao da bude istorijski korak u jurišu na Federerove rekorde.

Federer je poslednji od 17 Gren slemova osvojio na 2012. na Vimbldonu, kada je imao 32 godine. Novak Đoković sada ima 29 godina, i ukoliko nastavi da na ovaj način osvaja titule, rekord Švajcarca nije neoboriv. Đoković je doživeo izuzetan razvoj i postao dominantan šampion koji je ponosan. On je oženjen, nedavno je postao otac i uspeo je da integriše svoj lični i profesionalan život, što mu je pomoglo da postane još bolji“, naglasio je Bodo.

Takođe, Bodo se osvrnuo i na Novakovo rivalstvo sa svim velikim teniserima današnjice. Naveo da je sa svima u pozitivnom skoru, sa posebnim osvrtom na Nadala koji je bio na dva koraka od Federera, ali njegovo telo nije izdržalo. S druge strane, kod Đokovića nema znakova upozorenja pošto je zdrav i posvećen svojoj misiji.

To je u stvari mnogo godina posvećenosti, napornog rada, odricanja i predanosti, a ne samo treninga. To je način života“, zaključio je Bodo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.