Novak Đoković

Đoković ili Federer, kome će trofej?

Novak Đoković i Rodžer Federer od 19 časova igraju finale turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju.

SOIzvor: B92 Angola
Podeli

Đoković će igrati u svom petom finalu na jedinom turniru iz Masters serije koji mu nedostaje – u prethodna četiri puta dva puta je poražen od Marija, a dva puta upravo od Federera.

“Ponovo sam sebi dao šansu da se borim za trofej, to je bio moj cilj i moja želja pre dolaska ovde. U poslednje dve godine to potencijalno stvaranje istorije bilo mi je u zadnjem delu mozga i dodatno me motivisalo“, rekao je Đoković posle pobede nad Dolgopolovom u polufinalu.

Sa druge strane, Federeru Sinsinati baš leži, tu je uzeo već šest trofeja, a i ove godine igra fenomenalno – bez većih problema savladao je sve rivale, a na celom turniru nije dozvolio niti jedan brejk.

Rodžer finale dočekuje u boljoj formi od Novaka, a i svežiji je pošto je na terenu do sada ove nedelje proveo dva sata i sedam minuta manje.

“Daću sve od sebe u finalu, biće izuzetno težak meč, nisam mogao da dobijem težeg rivala od Novaka. Nadam se da mogu da iskoristim to što sam svež“, kaže Federer.

Đoković juri svoju 55. titulu u karijeri, 25. iz Masters serije, dok je Rodžer trenutno na 86 trofeja, od toga 23 iz Masters serije. U međusobnom skoru rezultat je 20-20, a poslednji okršaj dobio je Đoković, u finalu Vimbldona.

Finale počinje u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.