Nadal: Nikada nisam ovoliko gubio

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se oseća odlično, ali da mora da prihvati da je ove godine imao više poraza nego u poslednjih 11 godina.

JTIzvor: B92
Podeli

Nadal je u prošlosti imao problema sa povredama, ali ove sezone nije takav slučaj, već jednostavno ne igra na nivou koji od njega svi očekuju.

To je dovelo i do njegovog pada na ATP listi, pa je trenutno deseti na svetu, što mu je najlošiji plasman u poslednjoj deceniji.

Osećam se dobro i nemam nikakvih problema”, rekao je Nadal pred početak turnira u Hamburgu, na kojem će se u prvom kolu sastati sa sunarodnikom Fernandom Verdaskom.

Letnje turnire posle Vimbldona većina tenisera ne shvata toliko ozbiljno, jer su priprema za poslednji deo sezone, ali je za Nadala ove godine drugačiji slučaj.

Moram da prihvatim da je ovo nova situacija i da je prevaziđem dobrim stavom i napornim radom, kojim ću doći na dobar nivo. Ove godine sam izgubio više mečeva nego u poslednjih deset ili 11 godina”, istakao je Španac.

Nadal je od početka sezone doživeo 12 poraza, a poslednji je došao od Nemca Dastina Brauna u drugom kolu Vimbldona. Iako za taj poraz kaže da je bio težak, naglašava da život ide dalje jer se sport svodi na pobede i poraze.

Srećan sam što sam se vratio u Hamburg. Nisam igrao ovde od 2008. godine, tako da je lepo vratiti se u tako lep grad. Imam lepe uspomene na ovaj turnir. Mislim da je pobeda nad Karlosom Mojom 2003. godine bio veoma bitan meč za mene u to vreme, ali se vrlo dobro sećam i meča sa Novakom 2008. godine, koji je bio veoma emotivan”, naglasio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.