Conga: Nadal i dalje favorit na RG

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga smatra da je Rafael Nadal i dalje favorit na Rolan Garosu.

AKIzvor: B92 Francuska
Podeli

Nadal je izgubio samo jedan meč na Gren slemu u Parizu u poslednjih deset godina, ali je ove sezone u veoma lošoj formi, čak i na šljaci.

"Nekoliko godina ljudi pričaju da je Nadal završio svoje, ali on nastavlja da pobeđuje na Rolan Garosu. On je i dalje favorit. Za deset godina titulu mu je uzeo samo jednom Rodžer Federer, koji nije mali igrač", rekao je Conga.

Poslednji poraz na RG Nadal je doživeo u osmini finala 2009. godine od Šveđanina Robina Sederlinga. Ove sezone, pak, nije toliko konkurentan.

Prvo ga je Novak Đoković savladao u polufinalu Monte Karla, potom je izgubio od Endija Marija u finalu Madrida, a protekle sedmice ga je u četvrtfinalu Rima zaustavio Stanislas Vavrinka.

"Očigledno je da je Đoković na vrhuncu sada, biće žestoka borba njih dvojice za titulu tokom predstojeće dve nedelje. Ali Nadal je i dalje favorit", uveren je Conga.

Rolan Garos počinje 24. maja, a u centru pažnje biće Đokovićev napad na prvu titulu u Bulonjskoj šumi. Do sada je dva puta gubio u finalu od Nadala, 2012. i prošle godine.

Žreb za 114. izdanje turnira je u petak od 11:30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.