Vavrinka opet razočarao

Osmi teniser sveta Stan Vavrinka izgubio je od Adrijana Manarina iz Francuske sa 7:6 (7-4), 7:6 (7-5) u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

SOIzvor: B92
Podeli

Vavrinka je u Indijan Velsu izgubio u drugoj rundi, sada je uspeo da dobije jedan meč, ali je ponovo razočarao.

U osmini finala Francuz će se sastati sa mladim Austrijancem Dominikom Timom, koji je savladao domaćeg takmičara Džeka Soka sa 6:4, 6:3.

Manarino, 32. igrač na svetu, napravio je brejk već u prvom gemu i čuvao ga je sve do trenutka kada je servirao za vođstvo – tada mu se ruka stegla i Vavrinka je izjednačio na 5:5. To nije obeshrabrilo Francuza, koji je izborio taj brejk i u njemu bio smireniji – 7:4 i 1-0 u setovima.

U drugom setu Vavrinki se dogodilo ono što se Manarinu desilo u prvom setu – servirao je za set na 5:4, ali je dozvolio da rival napravi brejk, i to bez izgubljenog poena.

Francuz je odlično počeo taj brejk i došao je do četiri vezane brejk lopte – Vavrinka se nije predavao, spasao je tri, ali je na četvrtoj ipak poklekao.

Tim i Manarino do sada nikada nisu igrali, a sada će jedan od njih prvi put igrati u četvrtfinalu nekog Masters turnira.

Pobednik tog duela igraće sa boljim iz meča Endi Mari – Kevin Anderson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.