Ana u trećem kolu Majamija

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treću rundu WTA turnira u Majamiju pobedom nad Irinom Falkoni iz SAD – 7:5, 6:7, 6:3.

Izvor: B92 Antartik
Podeli

Ivanovićeva se mučila sa 100. teniserkom sveta, ispustila je tri meč lopte u drugom setu, ali je ipak prošla dalje.

Srpska teniserka ponovo je pokazala elike oscijalcije u svojoj igri, imala je set i 5:2 u drugom setu, ali nije mirno privela meč kraju.

Amerikanka se vratila dobivši tri vezana gema, dobila je taj-brejk drugog seta, ali je u odlučujućem ipak presudio kvalitet. Ivanovićeva će u nastavku turnira morati mnogo bolje da igra, pošto je u trećem kolu čeka duel sa Sabine Lisicki koja je savladala Juliju Gerges.

Prethodno je takmičenje u drugom kolu završila Jelena Janković porazom od Viktorije Azarenke, u istoj rundi je takmičenje je završila Bojana Jovanovski, dok je Aleksandra Krunić izgubila na samom startu.

Tok meča:

Ana je odlično počela meč, napravila je već u drugom gemu brejk za 2:0, ali je malo poznata Falkoni odmah uzvratila istom merom – 2:2. U prva četiri gema viđena su dva brejka, ali ih u nastavku seta nije bilo, sve do poslednjeg gema.

Srpska teniserka sačekala je svoju šansu i iskoristila je kada je bilo najpotrebnije. U 12. gemu se izborila za dve vezane set lopte i drugu je pretvorila u 7:5.

U drugom setu Ana je došla do brejka u šestom gemu, povela je posle sledećeg gema i sa 5:2, ali ipak nije mirno privela meč kraju.

Amerikanka ser vratila dobivši tri vezana gema, a Ivanovićeva je u desetom gemu propustila tri meč lopte. U nastavku seta nije bilo brejk šansi, a u 13. gemu bolje se snašla Amerikanka. Povela je sa 6:2, Ana je spasla dve set lopte, ali treću nije uspela, pa je meč ušao u treći set.

Ana je na kraju ipak uspela da slavi, iako je i u trećem setu zakomplikovala stvari. Vodila je sa 5:2 uz dva brejka, imala je 30:15, ali je Amerikanka smanjila na 5:3. Ipak, u devetom gemu je još jednim brejkom privela meč kraju u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.