Agasi: Nole superioran, ali Mari...

Legendarni američki teniser Andre Agasi smatra da će Novak Đoković biti dominantan ove godine, ali kaže da Endi Mari može da ga pobedi.

SOIzvor: B92, sport.bt.com Angola
Podeli

“Mislim da je Đoković za nivo iznad ostalih u ovom trenutku, ali mnogo toga može da se desi – potrebno je da dobiješ sedam mečeva kako bi osvojio Gren slem titulu. Stavio bih Đokovića kao ubedljivo superiornog ove godine, ali nema sumnje da Endi može da ga savlada. Čak i kada je Novak na maksimumu, Endi može to da učini“, kazao je Agasi.

Andre kaže da se ponekad identifikuje sa Marijem – imaju sličan stil igre, ali Agasi kaže da vidi sebe u Mariju i sa mentalne strane.

“On je perfekcionista koji muči sebe. Mnogo bi mu pomoglo kada bi pronašao nešto što bi ga psihički držalo na najvišem nivou. Nije istina da on nema borbeni duh – on je svoj najoštriji kritičar i postavlja visoke standarde. Vidim sebe u Endiju. Mogu često da se identifikujem s tim kako on izgleda na terenu. Biti perfekcionista jeste pakao, ali da li te to poboljšava? To može da bude snaga jer će sve biti urađeno po najvišim standardima. Sa druge strane, ta snaga postaje i slabost jer možeš da se demorališeš, ne prihvataš ništa manje od savršenog, a onda postaješ svoje najgore izdanje“, dodao je osmostruki osvajač Gren slem titula.

Baš kao što se Agasi borio sa Pitom Samprasom, tako i Mari za rivale ima Đokovića, Federera i Nadala.

“Bilo je perioda u karijeri kada sam osećao da me Pit čini boljim, ali bilo je i perioda kada sam osećao da me košta života. Bilo je momenata kada me je to demoralisalo i momenata kada me je inspirisalo – mislim da nešto slično viđamo i sa Endijem. Svako svoje Gren slem finale igrao je ili sa Đokovićem ili sa Federerom – ne zavidim mu na tome, ali u svakom slučaju to poštujem“.

Mari je do sada igrao osam Gren slem finala – šest puta je izgubio, a ima dve titule, na US openu 2012. i na Vimbldonu godinu dana kasnije.

“Vidim Endija kako osvaja Slem ove godine“, zaključio je 44-godišnji Agasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.