“Ponudili mi 30.000 da izgubim set“

Rumunski teniser Marijuš Čopil kaže da je dobio ponudu da namesti meč u Majamiju, ali da je to odmah prijavio.

SOIzvor: B92 Andora
Podeli

“Mislim da treba doživotno suspendovati one koji su uhvaćeni u nameštanju. Oni su kukavice koje ne poštuju sport. Dobio sam ponudu u Majamiju da namestim meč – neko me je kontaktirao na Fejsbuku i ponudio mi 30 hiljada evra samo da izgubim set“, rekao je 24-godišnji rumunski teniser.

“Odmah sam to prijavio. U nevolji si ako ne prijaviš, a sazna se da te je neko kontaktirao. Morao sam da izbrišem svoj profil na Fejsbuku, svi koji sada postoje su lažni. Obrisao sam jer sam dobijao ružne poruke, mnogo uvreda, čak i jednu pretnju smrću“, dodao je Čopil, koji igra uglavnom čelendžere i nikada nije bio u Top 100.

Rumun je trenutno 172. na ATP listi, a najbolji rang mu je 124. mesto. Čopil kaže da je za to što nema bolje rezultate delom kriva i finansijska situacija.

“Daću vam primer – 2009. sam igrao polufinale u Kremoni sa Tomićem, koji je tada bio 170. na svetu. Ja sam bio oko 200. mesta. Znate li koliko je ljudi imao sa sobom? Šest. Ja sam bio samo sa kondicionim trenerom. U tome je razlika. Tomić mi je rekao da je dobio kreditnu karticu sa neograničenim limitom od Teniske asocijacije Australije i da je potrošio oko milion i po dolara. Osim toga, još kao junior potpisao je ugovor sa Najkom – da je bio između 50. i 100. mesta na svetu, dobijao bi još 300 hiljada evra godišnje, duplo više ako uđe u Top 50. Sa druge strane, ja dobijam 15 hiljada dolara od mog sponzora i moram 20 posto da dajem menadžeru. To sve govori“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.